GameNerds
Menu
SOCIAL:
Filed under: Nieuws

Het Nintendo Switch Labo: VR-pakket is nu verkrijgbaar

Ben jij als Nintendo Switch gamer altijd al benieuwd geweest hoe het zou zijn om je eigen VR-game te maken. Of ben je erg benieuwd naar de techniek van de toekomst? Dan heeft Nintendo een leuk pakket om jou deze wereld al knutselend in te sturen.

Het Nintendo Labo: VR-pakket combineert de innovatieve fysieke en digitale gameplay van Nintendo Labo met eenvoudige VR-technologie, op deze manier kan Nintendo een unieke en toegankelijke virtual reality-ervaring bieden. De ervaring begint met het bouwen van verschillende Toy-Con-creaties, dit zijn de voorwerpen die je kan maken aan de hand van een blauwdruk die je van Nintendo krijgt en zal vervolgens als je ‘controller’ functioneren. Vervolgens kunnen gebruikers hun Nintendo Switch en de Joy-Con-controllers gebruiken om te genieten van een reeks eenvoudige VR-games en –ervaringen. Gebruikers kunnen ook zelf kleine VR-games en –ervaringen maken met de inbegrepen programmeertools in de Toy-Con-werkplaats en de VR-Toy-Con-werkplaats.

Jij bent de ontwikkelaar met LABO

Er zijn twee programmeertools inbegrepen in de software van het Nintendo Labo: VR-pakket. De Toy-Con-werkplaats uit vorige pakketten keert terug en is helemaal geoptimaliseerd voor de Toy-Con-creaties uit het VR-pakket. De VR-Toy-Con-werkplaats is een nieuwe tool waarmee spelers hun eigen VR-games en -ervaringen kunnen maken. De ontwikkelaars van Nintendo hebben de VR-Toy-Con-werkplaats zelf gebruikt om alle 60 spelletjes en ervaringen op het VR-plein te maken. Spelers kunnen heel makkelijk ‘onder de motorkap’ kijken om te zien hoe de ontwikkelaars de spelletjes in elkaar hebben gezet. Op die manier kun je leren hoe je je eigen nieuwe VR-projecten begint, of de VR-plein-games openen in de VR-Toy-Con-werkplaats om ze als vertrekpunt te gebruiken.

Verschillende versies
Het Nintendo Labo: VR-pakket is verkrijgbaar in twee uitvoeringen: een uitvoering met alle Toy-Con-creaties en een uitvoering waar minder Toy-Con-projecten in zitten:
  • Nintendo Labo: VR-pakket: het complete Nintendo Labo: VR-pakket bevat de Nintendo Switch-software en materialen om alle zes Toy-Con-projecten te kunnen bouwen: de Toy-Con-VR-bril, de Toy-Con-knaller, het Toy-Con-fototoestel, de Toy-Con-vogel, het Toy-Con-windpedaal en de Toy-Con-olifant. Ook zitten er een schermhoes en veiligheidskap in het pakket. Deze uitvoering is geschikt voor kinderen en gezinnen die de volledige VR-ervaring willen beleven.
  • Nintendo Labo: VR-pakket – Starters + knaller: de starters bevat de Nintendo Switch-software en alle materialen om de Toy-Con-VR-bril en Toy-Con-knaller te kunnen bouwen. Ook zijn de schermhoes en veiligheidskap inbegrepen. Met de starterset heb je een prima basis om de VR-wereld van Nintendo Labo te ontdekken.
Spelers die in het bezit zijn van de starterset, kunnen de volgende optionele sets kopen om hun VR-avontuur uit te breiden:
  • Nintendo Labo: VR-pakket – Uitbreidingsset 1**: uitbreidingsset 1 bevat de onderdelen die nodig zijn om de Toy-Con-olifant en het Toy-Con-fototoestel te maken.
  • Nintendo Labo: VR-pakket – Uitbreidingsset 2**: uitbreidingsset 2 bevat de onderdelen die nodig zijn om het Toy-Con-windpedaal en de Toy-Con-vogel te maken.
Opmerkingen
*Gebruikers kunnen de VR-functie uitschakelen en de inbegrepen schermhoes in plaats van de Toy-Con-VR-bril gebruiken om de spelletjes in 2D te spelen.
**De Toy-Con-VR-bril en de software van het Nintendo Labo: VR-pakket zijn niet in de twee uitbreidingssets inbegrepen.
>
MENU