GameNerds
Menu
SOCIAL:
Filed under: Nieuws

GRID Legends: een next-gen motorsportgame boordevol actie

Codemasters en Electronic Arts hebben GRID Legends aangekondigd, een race game die motorsportactie combineert met een verhaaltje. De game heeft ook een race creator die spelers in staat stelt om verschillende soorten voertuigen te mixen en te laten racen over alle circuits, waaronder nieuwe locaties als Londen en Moskou. 

De legendarische GRID World Series keert terug en dit jaar staat de speler centraal in een avontuur op en buiten de baan. Coureurs krijgen te maken met felle tegenstanders, situaties binnen het team en het beruchte Ravenwest Motorsport, dat hoopt een zesde wereldkampioenschap binnen te halen. Het verhaal bevat een unieke en gevarieerde cast, inclusief de geprezen Britse acteur Ncuti Gatwa.

‘’GRID Legends combineert alles waar onze spelers van houden en voegt nog veel meer enerverende race-opties toe, waaronder onze nieuwe, epische story mode’’, zegt Chris Smith, GRID Game Director bij Codemasters. ‘’We geven spelers een grotere verscheidenheid aan opties en nog meer keuzemogelijkheden. Of het nu gaat om het creëren van hun ultieme race in de race creators of de terugkeer van de door de community geliefde Drift-modus: het zit er allemaal in. Dit is slechts het begin van ons avontuur en we kunnen niet wachten om meer details te delen tijdens de komende maanden.’’

GRID Legends biedt non-stop actie op iedere sector van de baan. Unieke AI zorgt ervoor dat vijandige racers hun eigen persoonlijkheid hebben, wat resulteert in onvoorspelbare races. Scheur over meer dan 130 routes, waaronder echt bestaande tracks als Brands Hatch en Indianapolis, en iconische stratencircuits GRID-circuits als San Francisco, Parijs en meer. Dankzij de toevoeging van de race creator kunnen spelers hun ideale mix aan racemonsters de baan op sturen om het online uit te vechten.

GRID Legends wordt in 2022 uitgebracht voor Xbox Series X|S en PlayStation 5, evenals de PlayStation 4, Xbox One en PC.

>
MENU