GameNerds
Menu
SOCIAL:
Filed under: Nieuws

GameNerds Review: Nacon Revolution Pro Controller

De Revolution Pro Controller maakt gebruik van eSports-technologie en geeft dus een voordeel tijdens het gamen dankzij de extra knoppen en innovatieve thumbsticks. Bovendien heb je de vrijheid om de controllerfuncties naar eigen smaak aan te passen. Dankzij een nieuwe licentieovereenkomst met Sony, wordt de Revolution Pro Controller ook nog officieel ondersteund voor de PlayStation 4.

In tegenstelling tot de SCUF-controller is de Nacon Revolution Pro een stuk goedkoper. De eSports controller wordt geleverd met een handig opbergtasje, gewichtjes voor de controller, 3 meter snoer om de input lag te reduceren en een aantal stickers.

De Revolution Pro Controller is nu verkrijgbaar voor €109,- en is compatibel met alle PlayStation 4 consoles, inclusief de new-look PS4 en PS4 Pro.

HOE VOELT DE CONTROLLER AAN?

Ik zal er geen geheim van maken, ik ben een liefhebber van Xbox-controllers. Niet dat de DualShock 4 een slechte controller is, maar die van de Xbox lijken wel gemaakt voor mijn handen. Daarom juich ik de komst van de Revolution Pro Controller naar de PlayStation 4 alleen maar toe. Beter goed gejat dan slecht verzonnen! 

De controller voelt lekker stevig en solide aan en er zitten grotere knoppen op dan dat je gewend bent van de DS4. Net zoals bij een Xbox controller is de linker analoge stick omgedraaid met een 8-way d-pad, dat perfect is voor fighting games. De twee Shoulderbuttons voelen een beetje vreemd aan, maar dat is misschien een kwestie van wennen. Wat trouwens echt top is, zijn de extra marco knoppen aan de achterkant van de controller. Deze shortcut buttons zijn naar eigen smaak in te stellen waardoor je bijvoorbeeld met een potje Call of Duty, je duimen niet meer van de thumbsticks af hoeft te halen! 

De rechter analoge stick heeft een groter oppervlak dat voor meer accurate bewegingen moet zorgen tijdens het gamen. De analoge stick is ook omringd door een backlight halo LED, dat afhankelijk van jouw gekozen profiel van kleur veranderd. Geloof me, het ziet er heel gelikt uit! De linker thumbstick is wat kleiner met een holle kop, wat voor meer grip zorgt.

 PROFIELEN

De Revolution Pro Controller wordt standaard geleverd met een aantal profielen voor verschillende type games zoals shooters, sport, fighting, etc. Het switchen tussen de verschillende profielen gaat super easy met een knop aan de achterkant van de controller en zijn er in totaal vijf verschillende layouts te gebruiken.

Met behulp van de PC companion app, is het ook mogelijk om de basisprofielen naar eigen smaak aan te passen, nieuwe profielen aan te maken of om custom profielen te downloaden. Daarnaast is het ook nog mogelijk om dead-band en response curve van de rechter thumbstick aan te passen, maar daar blijft het niet bij. De software van Nacon is zeer uitgebreid en vind je echt een shitload aan opties. Zo kun je bijvoorbeeld ook de vibratie instellen, knoppen remappen, gevoeligheid van de triggers instellen en ga zo maar door. Petje af!

CONCLUSIE

Wanneer je van plan bent een om een nieuwe controller te kopen of over wilt stappen op een Pro Gaming-controller, dan is de Nacon Revolution Pro een serieuze optie. De controller voelt stevig en solide aan en bevat genoeg opties om de controller naar jouw persoonlijke wensen aan te passen. Het enige nadeel is dat de Revolution Pro niet draadloos is, maar het drie meter lange snoer is lang genoeg. De potjes FIFA liepen uit op een paar heerlijke jantjes en in Call of Duty kwam het beest in mij los. Of dat nou aan de controller lag of aan mijn eigen skills laat ik even in het midden.

[usr 4.5]

PLUSPUNTEN:

  • Voelt stevig & solide aan
  • Verschillende profielen te gebruiken
  • Optie om gewicht aanpassen
  • Vier shortcut knoppen

MINPUNTEN

  • Niet draadloos te gebruiken
  • Triggers voelen niet helemaal lekker aan

 

>
MENU