GameNerds
Menu
SOCIAL:
Filed under: EA SPORTS FC, Nieuws

FIFA 20 Ultimate Team: Wat is Overload Ball Side en wat is er veranderd?

Zoals jullie inmiddels weten is dinsdag de FIFA 20 Update 12 live gegaan voor PlayStation 4, Xbox One en PC. De grootste aanpassing zit hem in de Overload Ball Side nerf. Maar wat betekent dit precies en wat is er dan veranderd? In dit artikel leg ik jullie wat duidelijker uit waarom deze tactiek overpowered was, waardoor esporters er massaal gebruik van maakten.

Overload Ball Side is dat jouw team zich massaal naar de bal verplaatst. Dit zorgt ervoor dat je de ruimtes kleiner maakt en het voor je tegenstander lastiger is om erdoorheen te combineren. De AI helpt je als het ware in het vastzetten van de tegenstander en hoef je weinig zelf te doen. Veel spelers maakte hier al lange tijd gebruik van, maar toen bekend was hoe effectief deze tactiek was en daardoor veel spelers het gingen gebruiken, waren de esporters opeens voor om deze tactiek te veranderen of zelfs te verwijderen. Yeah, right!

EA SPORTS heeft de impact van de Overload Ball Side D-Pad Tactic flink op Stamina flink veranderd. Bij het spelen met Overload Ball Side zullen spelers hun Stamina-verval over het algemeen 2,4 keer meer zien dan voorheen. Deze wijziging heeft geen invloed op Stamina als je team de bal heeft, maar alleen wanneer je aan het verdedigen bent.

Hier is een voorbeeld van het uithoudingsvermogen van een team na het gebruik van Overload Ball Side gedurende 80 minuten, vóór update # 12.

En hier is een voorbeeld van het uithoudingsvermogen van een team na het gebruik van Overload Ball Side gedurende 80 minuten, met TU # 12.

Deze screenshot is genomen in Kick Off en is bedoeld voor demonstratieve doeleinden, het daadwerkelijke in-game effect kan variëren als gevolg van attributen en in-game acties.

>
MENU