GameNerds
Menu
SOCIAL:
Filed under: Nieuws

FIFA 19 Global Series Road to the FIFA eWorld Cup 2019

EA SPORTS en de FIFA hebben de FIFA 19 Global Series Road to the FIFA eWorld Cup 2019 aangekondigd en ze breiden het competitieve ecosysteem uit om via de traditionele verbinding met de sport competitief gamen naar een hoger niveau te tillen.

Voor de FIFA 19 Global Series is er een volledig nieuw kwalificatiesysteem dat wordt geleid door verschillende merken zoals PlayStation, Professional Gamers League (PGL) en Gfinity, en biedt naast de acht competitiepartners van vorig jaar naar verwachting nog 20 officiële competitiepartners, waaronder de Eredivisie, de Bundesliga, LaLiga, Ligue 1, MLS en de Premier League. Dit seizoen bevat eveneens de unieke FIFA eClub FIFA World Cup en FIFA eNations Cup-evenementen plus twee EA Champions Cups met de beste FIFA Online 4-spelers van de wereld en heeft nieuwe manieren om online de strijd aan te gaan met FUT Champions.

Competitief FIFA weet tientallen miljoenen spelers te boeien en de unieke verbinding met het wereldvoetbal zorgt voor interessante manieren om voetbalfans in contact te brengen met competitief gamen“, aldus Luis Vicente, Chief Digital Transformation & Innovation Officer bij FIFA.We zijn opgetogen dat we ons duurzame partnerschap met EA voortzetten door digitaal voetbal naar een eendaags evenement te brengen dat net zo’n wereldpodium is als de geweldige sport op het traditionele veld.” 

De meer dan 20 miljoen spelers in 60 landen die hebben meegedaan aan de EA SPORTS FIFA 18 Global Series krijgen nu nieuwe mogelijkheden om zich te kwalificeren voor de EA SPORTS FIFA 19 Global Series, dankzij de toevoeging van het EA SPORTS FIFA 19 Global Series-puntensysteem. Dit systeem beloont deelnemers voor hun gecombineerde prestaties tijdens zowel online als live-evenementen. Het zorgt ervoor dat iedereen een grotere mogelijkheid krijgt om een ster te worden en het vergroot de kansen op kwalificatie voor de play-offs van de EA SPORTS FIFA 19 Global Series en wellicht door te gaan naar de FIFA eWorld Cup 2019.

De groei van competitief FIFA is enorm en onmiskenbaar,” zei Todd Sitrin, SVP en GM van de EA Competitive Gaming Divisie.Een week van wereldwijde FIFA-aankondigingen en de overweldigende wereldwijde release van EA SPORTS FIFA 19 wordt afgerond met de onthulling van ons groeiende competitieve ecosysteem. De omvang van de EA SPORTS FIFA 19 Global Series illustreert de snelle opmars van competitief FIFA en versterkt de status van toonaangevende competitieve franchise.”

Alle spelers die in aanmerking komen en mee willen strijden in de EA SPORTS FIFA 19 Global Series moeten zich voor 31 oktober 2018 registreren op FUTChampions.com om EA SPORTS FIFA 19 Global Series-punten te verdienen. De beste 60 deelnemers op het uiteindelijke EA SPORTS FIFA 19 Global Series-puntenklassement kwalificeren zich voor de EA SPORTS FIFA 19 Global Series-play-offs waarna slechts enkele spelers de weg naar de FIFA eWorld Cup 2019 zullen vervolgen. En daar wordt dan slechts één speler uitgeroepen tot wereldwijde kampioen.

Voortbouwend op het vorige seizoen wilden we meer spelers op een groter aantal locaties over de hele wereld de mogelijkheid bieden om de strijd aan te gaan in de EA SPORTS FIFA 19 Global Series,” zei Brent Koning, EA SPORTS FIFA Competitive Gaming Commissioner. “Ieder detail van het ecosysteem is doordacht en strategisch ingezet om het wereldwijde spelersplatform op een hoger niveau te brengen, de zichtbaarheid voor toeschouwers te vergroten en sneller ons uiteindelijke doel – sterren maken van al onze spelers – te realiseren.

>
MENU