GameNerds
Menu
SOCIAL:
Filed under: Blog

EA SPORTS wint na hogerberoep van kansspelautoriteit

EA SPORTS wint na hogerberoep van kansspelautoriteit, nu wil Tweede Kamer lootboxes aan banden leggen

EA SPORTS heeft van de Nederlandse Kansspelautoriteit een dwangsom opgelegd gekregen voor de pack openings in FIFA 22 Ultimate Team. FIFA-games bevatten packs die je moet kopen met echt geld waarvan de inhoud bij aankoop onbekend is. In hoger beroep heeft EA SPORTS gewonnen. Maar nu wil de Nederlandse overheid lootboxes aan banden leggen.</strong>

EA SPORTS had een dwangsom ontvangen, waarin stond dat zij in totaal 500.000 euro per week moesten betalen, zolang het nog mogelijk is om FIFA packs te kopen met echt geld. Dit kon uitlopen tot een met een maximum van 10 miljoen euro! EA SPORTS heeft deze zaak gewonnen, de rechter heeft bepaald dat lootboxes geen kansspel zijn.

Nu wil de meerderheid van de Tweede Kamer een volledig verbod op lootboxes. De Kamer ziet dit namelijk als een vorm van online gokken. CDA-kamerlid Henri Botenbal heeft een oproep gedaan aan de Kamer om lootboxes te verbieden en dit te onderzoek of het mogelijk is. 

De pack openings in FIFA 22 Ultimate Team staan al een langere tijd ter discussie. In België zijn de packs al aan banden gelegd en is het niet meer mogelijk om FIFA-punten te kopen om zo pakketjes te openen. Het lijkt er op dat het nu ook in Nederland gaat gebeuren, aangezien het verdacht veel lijkt op online gokken.

Om heel eerlijk te zijn is FIFA Ultimate Team een pay-to-win-systeem. Hoe meer geld je er tegenaan knalt, hoe beter je team wordt. Dat is best jammer aangezien FUT misschien wel de leukste modus is in FIFA 22. Hoe vaak is het jullie wel niet gebeurd dat je tegen een team speelt met alleen maar topspelers, waarvan je zeker weet dat diegene er honderden euro’s tegenaan heeft gegooid? Ook al ben je beter, je delft toch het onderspit vanwege de betere kwaliteiten van de individuele spelers van de tegenpartij. Ultimate Team draait al heel lang niet meer om FIFA-skills, maar om hoeveel geld je te besteden hebt.


Begin dit jaar werd er nog bekend gemaakt Team-clubs en EA-accounts werden gehacked, waardoor kaartjes en fut coins werden buitgemaakt. Ook criminelen verdienen er blijkbaar aan. 

Wat vinden jullie hiervan? Laat het in de comments weten.

 

>
MENU