GameNerds
Menu
SOCIAL:
Filed under: EA SPORTS FC, Featured, Nieuws

EA SPORTS toont de eerste screenshots van FIFA 21 next-gen

Degene die een Xbox Series X of een PlayStation 5 hebben weten te bemachtigen en daarnaast ook nog eens FIFA 21 spelen, wisten natuurlijk al lang dat de next-gen versie op 4 december zou verschijnen. EA SPORTS heeft nu eindelijk wat screenshots met ons gedeeld. Het is alleen nog wachten op de eerste gameplay.

Door de kracht van next-gen consoles kunnen spelers razendsnelle laadtijden en verbeterde beelden, geluiden en spelersbewegingen ervaren, maar ook ultra-realistische voetbalomgevingen.

De beelden en geluiden van FIFA 21 zijn opnieuw ontworpen voor de next-gen consoles met de gloednieuwe EA SPORTS GameCam die geïnspireerd is door hoe hoogwaardige voetbaluitzendingen eruitzien en aanvoelen, en LiveLight Rendering, een “deferred lighting”-systeem dat elk aspect van de ervaring op het veld verbetert. Duizenden authentieke zangkoren die exclusief zijn opgenomen in de grootste competities ter wereld, zoals de Premier League, La Liga en de Bundesliga, zorgen voor de ultieme EA SPORTS Atmospheric Audio-ervaring!

 

Next-gen-technologie die wordt aangedreven door Frostbite zorgt voor een ongekende echtheid van de spelers. Fans kunnen genieten van meer diepgaande definitie van het lichaam van een speler, zoals het spannen van spieren na een aanval en kapsels op basis van haarstrengen op bepaalde topvoetballers, in combinatie met dynamische belichting die het gezicht en het tenue van de speler benadrukt voor een geheel nieuw niveau van realisme. Er zijn nieuwe filmpjes voor de wedstrijd toegevoegd, met bijvoorbeeld spelersbussen die voor de aftrap aankomen en de sfeer van supporters die door de draaihekken komen, om fans nog meer mee te slepen in de totale wedstrijddagervaring. Tijdens live wedstrijden reageren spelers, de bank en fans contextueel op belangrijke momenten in de wedstrijd, waardoor spelers de explosieve passie en het intense drama van grootse doelmomenten voelen, zoals een winnend doelpunt op het laatste moment of een gelijkmaker die degradatie weet af te wenden.

“We zijn verheugd om een nieuw niveau van authenticiteit te bieden die spelers zoals nooit tevoren zal meeslepen in de game als ze op het virtuele veld stappen in FIFA 21,” zegt Aaron McHardy, Executive Producer, EA SPORTS FIFA. “Met meeslepende ervaringen van het volgende niveau die daadwerkelijk de meest herkenbare stadions en profvoetballers tot leven brengen, creëert de technologie achter deze next-gen consoles een wereld van mogelijkheden voor hoe spelers dit jaar en in de toekomst de World’s Game zullen ervaren.”

Door de nieuwe technologie wordt het voor spelers mogelijk authentiekere bewegingen met verbeterde lengte en visuele kwaliteit van spelersanimaties te ervaren, wat voor ultra-goed reagerende en realistische manoeuvres in elke situatie op het veld zorgt. Natuurlijk gedrag zonder de bal zorgt ervoor dat de fans alle emotie van het voetbal op het hoogste niveau voelen, van een speler die in de 89e minuut zijn scheenbeschermers goed doet tot een speler die roept om een steekpass van een teamgenoot. Frostbite’s geavanceerde interactiesysteem brengt het Real Player Motion Technology-systeem tot leven. Spelers verdringen, trekken en duwen elkaar in het gevecht om de bal, waarbij ze beter reageren dan ooit tevoren.

Spelers krijgen voor het eerst de kans om de toekomst van FIFA-gameplay te ervaren, met razendsnelle laadtijden waardoor ze sneller dan ooit in de wedstrijd kunnen komen. De spelers verliezen nooit de focus op de komende wedstrijd, van Aftrap tot Carrière, want stadionomgevingen worden met een ongekende snelheid geladen, zodat ze binnen enkele seconden naar het begin van de wedstrijd kunnen gaan.

Daarnaast kunnen spelers met een PlayStation 5-console met PlayStation Activities nog sneller aan de actie beginnen door ze vanaf het beginscherm van de PlayStation rechtstreeks naar hun favoriete speltypen te laten gaan. Uiteraard met FIFA 21 Next-Gen ook gebruik van de Dual Sense, zodat de impact van schoten, passes, tackles en het ritme van de wedstrijd in je handen te voelt.

Spelers die FIFA 21 voor PlayStation 4 en/of Xbox One kopen of al hebben gekocht, krijgen de PlayStation 5- en/of Xbox Series X|S-versie van de game vanaf 4 december gratis. Spelers kunnen hun FUT-club en VOLTA SQUAD naar de volgende generatie en weer terug brengen met transfermarkten over verschillende generaties in FUT 21, maar ook hun FUT- en VOLTA FOOTBALL-content en -voortgang. Voor spelers die alleen op next-gen consoles willen spelen, is er een optie om een op zichzelf staande versie van FIFA 21 op de Xbox Series X|S en PlayStation 5 te kopen voor €69,99.

>
MENU