GameNerds
Menu
SOCIAL:
Filed under: EA SPORTS FC, Nieuws

EA FC 24 Career Mode introduceert Tactische Visies

Het nieuwe Totaal Management Systeem in EA FC 24 Career Mode stelt managers in staat om betrokken te zijn bij alle grote clubbeslissingen. Dit betekent dat je zelf wijzigingen kunt aanbrengen of kunt delegeren aan je team van coaches. De aanstelling van een nieuwe manager kan nu een complete transformatie van de club en de voetbalfilosofie teweegbrengen.

Met Tactische Visie kun je de manier waarop je team voetbalt gemakkelijker selecteren, implementeren en perfectioneren. Je hebt de keuze uit 7 verschillende tactische filosofieën, variërend van ‘Park the Bus’ tot ‘Gegenpressing’. Elke Tactische Visie begint vanuit Tactieken en Speler Instructie presets, en sommige instellingen zijn vast, terwijl andere flexibel zijn. Bijvoorbeeld, je kunt niet Counter-Attack voetbal spelen zonder je Chance Creation op Forward Runs in te stellen, en je kunt geen Wing Play gebruiken zonder je wingers extra breed op het veld te zetten.

EA wil dat je je stempel op het spel kunt drukken, om zo de identiteit van je clubs vorm te geven terwijl je de leiding neemt. Je moet uiteindelijk het gevoel hebben dat je de controle hebt over hoe je team zich op en naast het veld gedraagt. Tactische Visie maakt dit mogelijk door je gemakkelijker controle te geven over het selecteren, implementeren en vervolgens perfectioneren van de manier waarop je team hun voetbal benadert.

Je kunt kiezen uit 7 verschillende tactische filosofieën, die allemaal gebaseerd zijn op real-world en authentieke benaderingen van het spel – van ‘Park the Bus’ tot ‘Gegenpressing’. Laten we dieper duiken in wat elke Tactische Visie inhoudt:

  1. Standaard: Een gebalanceerde benadering van het spel, gericht op het behouden van een vorm die je defensief sterk houdt terwijl je nog steeds een dreiging naar voren biedt.
  2. Vleugelspel: Maakt gebruik van de volle breedte van het veld bij balbezit, brengt de bal snel naar aanvallende spelers dicht bij de zijlijnen en gebruikt overlappende backs om de dreiging vanuit die gebieden te vergroten.
  3. Tiki-Taka: Een op balbezit gebaseerde speelstijl. Comfortabel op de bal over het hele veld, je spelers gebruiken korte passes en rotaties terwijl ze wachten op kansen om aanvallers in te spelen die in kanalen of gaten tussen de verdedigers van de tegenstander lopen.
  4. Counter-Attack: Laag risico en een lage blokkade zijn de sleutel tot deze speelstijl. Spelers verdedigen het strafschopgebied en, zodra het balbezit wordt herwonnen, wordt de bal snel naar voren gebracht met aanvallers klaar om de ruimte achter de verdedigingslinie van de tegenstander te benutten.
  5. Gegenpressing: Deze strategie is gebaseerd op een hoge press. Je team probeert de bal terug te winnen in het derde deel van de tegenstander waar mogelijk, waarbij turnovers worden gebruikt om doelscorende kansen te creëren voordat de tegenstander weer in vorm kan komen.
  6. Kick & Rush: Een speelstijl gebouwd rond kracht en atletisch vermogen stelt je spelers in staat om vaak het middenveld te omzeilen, de bal snel naar je krachtige spitsen te brengen die ruimte achter de verdedigers kunnen benutten en vechten voor tweede ballen en knockdowns.
  7. Park the Bus: Jouw team baseert zijn spel rond solide, compromisloos verdedigen. Je bent altijd gedisciplineerd en goed georganiseerd buiten balbezit, meestal met een zeer lage blokkade, de aanvallen van de tegenstander verstikkend voordat de bal wordt gewonnen en geprobeerd voorwaarts te gaan.

Elke Tactische Visie biedt een unieke benadering van de match, zodat je je team echt kunt vormgeven op een manier die overeenkomt met jouw visie op voetbal.

Elke Tactische Visie kan worden toegepast op elke formatie die we in het spel hebben. Het is aan jou als manager om te bepalen wat het beste werkt voor jouw team. En het mooiste is, Tactische Visie werkt onafhankelijk van Game Plannen, dus je kunt ervoor kiezen om één visie te hebben die overal geldt of een individuele Tactische Visie toewijzen aan elk plan.

EA SPORTS FC 24 is speelbaar vanaf 29 september 2023, met vroegtijdige toegang via de Ultimate Edition beschikbaar vanaf 22 september 2023. Pre-orders zijn nu beschikbaar voor EA SPORTS FC 24, dat wordt uitgebracht op PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X|S, Xbox One, pc en Nintendo Switch. Fans die de Ultimate Edition vóór 22 augustus bestellen, ontvangen een aantal voordelen, waaronder een niet-verhandelbaar UEFA Champions League Ultimate Team Hero-item in november!

>
MENU