GameNerds
Menu
SOCIAL:
Filed under: EA SPORTS FC, Featured, Nieuws

FC 24 Career Mode: Alles uitgelegd over het Total Management Systeem

Duik in de wereld van tactische visies, perfectioneer je strategieën en ervaar spelerontwikkeling zoals je nog nooit eerder hebt gedaan met het vernieuwende coachsysteem in de Carrière Modus van EA FC 24. Of je nu een beginnende manager bent die net zijn voet in het spel zet, of een ervaren veteraan die op zoek is naar een nieuwe uitdaging.

Hoe beïnvloedt de juiste combinatie van coaches en tactieken de prestaties van je spelers op het veld? Hoe kun je jouw spelers laten groeien en hun potentieel maximaliseren?

Trainers

Voordat we dieper ingaan op hoe trainers werken, laten we eerst verduidelijken hoe ze functioneren binnen de verschillende afdelingen. Elk team bestaat uit de volgende afdelingen: Aanval, Middenveld, Verdediging en Keepers. Afhankelijk van hun positie op het veld zijn alle spelers gekoppeld aan hun relevante afdeling, inclusief senior- en jeugdspelers. Bijvoorbeeld, de Verdedigingsafdeling bestaat uit spelers die de posities Left Wing Back (LWB), Right Wing Back (RWB), Left Back (LB), Right Back (RB), en Centre Back (CB) spelen, in de Squad Hub en de Jeugdacademie. Spelers die zijn uitgeleend behoren niet tot een afdeling.

Elke trainer moet worden toegewezen aan een afdeling, zodat de spelers in die afdeling kunnen profiteren van de kennis en vaardigheden van de trainer.

Trainers hebben twee hoofddimensies:

 1. Tactische kennis
 2. Spelerontwikkeling

Tactische Kennis

Elke trainer wordt gekenmerkt door hun kennis van de eerder genoemde tactische visies. Er zijn 3 niveaus van kennis:

 • Beginner
 • Ervaren
 • Expert

Als basisniveau bevindt elke trainer zich op het beginnersniveau op alle 7 Tactische Visies. Daarnaast zijn sommige meer ervaren trainers op Ervaren of Expert niveau op slechts één Tactische Visie.

Na verloop van tijd verdienen trainers ervaringspunten (XP) op een Tactische Visie door middel van gespeelde wedstrijden, en nog meer door gewonnen wedstrijden. De XP die op een Tactische Visie wordt gewonnen, draagt bij aan het bereiken van het volgende kennisniveau. Alle trainers bij een club komen in aanmerking om XP te verdienen op een Tactische Visie door middel van wedstrijden, behalve degenen die al het Expert-niveau op die Tactische Visie hebben bereikt.

Met het trainingsteam op zijn plaats, wanneer een Tactische Visie wordt geselecteerd, kiest het spel automatisch de trainer met het beste kennisniveau in elke afdeling en wijst deze aan als hoofd van de afdeling.

De kennis van de Hoofdtrainer kan de attributen van spelers in hun afdeling verhogen. Hoe hoger het kennisniveau, hoe meer attributen kunnen worden verhoogd. Trainers op beginnersniveau verhogen meestal maximaal 3 attributen, terwijl trainers op expertniveau tot 9 attributen kunnen verhogen.

De attributen die voor elke speler worden verhoogd, worden bepaald door de combinatie van de Tactische Visie die de trainer kent, en de positie die de speler op het veld heeft. Dus bijvoorbeeld, een Wing Play Trainer kan onder andere de volgende attributen verhogen:

 • Crossing, Sprint Speed, Acceleration, Dribbling voor Wingers
 • Strength, Heading, Shot Power, Jumping en Finishing voor Strikers

Daarentegen kan een Counter Attack Trainer verhogen:

 • Agility, Stamina, Finishing, Dribbling en Acceleration voor Wingers
 • Dribbling, Ball Control, Acceleration, Finishing en Sprint Speed voor Strikers

Kennisniveaus zijn van toepassing op spelers ongeacht de afdeling, dus je krijgt dezelfde hoeveelheid verhoogde attributen voor een trainer of je nu toewijst aan Aanval, Middenveld of Verdediging. Keepers hebben minder attributen om te beginnen, dus ze hebben minder attributen verhoogd als een neveneffect daarvan.

Attribuutverhogingen zijn alleen van toepassing op het veld tijdens wedstrijden, en hangen uiteindelijk af van de positie die de speler is toegewezen. Dus een Central Midfield (CM) speler die als een Wide Midfielder (LM/RM) op het veld wordt gestuurd, krijgt attribuutverhogingen voor attributen die relevant zijn voor de wide positie.

De grootte van de toename wordt bepaald door de ‘sharpness’ van de speler, dus ongeacht het kennisniveau van de trainer, is het aan elke manager om spelers op het juiste ‘sharpness’-niveau te krijgen om een sterke toename te verzekeren, terwijl ze ook genoeg energie hebben om in aanmerking te komen om de wedstrijd te spelen.

Wanneer de Tactische Visie is ingesteld op, of gewijzigd naar Custom door het bewerken van de bepalende instellingen, is het volgende van toepassing:

 • Het spel selecteert nog steeds de beste beschikbare kennis in elke afdeling, deze keer ongeacht de 7 Tactische Visie Presets (aangezien geen van hen actief is).
 • De kennis wordt bestraft: Expert wordt Ervaren, Ervaren wordt Beginner. Beginner blijft hetzelfde.
 • De speler kan handmatig selecteren welke trainer het hoofd van elke afdeling moet zijn.
 • Trainers verdienen geen XP tijdens wedstrijden wanneer een aangepaste tactische visie is geselecteerd.

Spelerontwikkeling

Trainers hebben verschillende niveaus van ervaring en expertise, dus de vaardigheden die ze bieden aan een afdeling kunnen variëren. Het bereikte niveau van kwaliteit kan invloed hebben op de groei van de spelers binnen die afdeling. Als de bereikte kwaliteit onder de ideale kwaliteit ligt, zullen spelers in die afdeling minder snel groeien dan hun potentieel. Aan de andere kant, als de bereikte kwaliteit de ideale kwaliteit overschrijdt, zullen de spelers in die afdeling groeien tegen een versneld tarief, soms zelfs boven hun potentieel.

Dit aspect van training kan dus invloed hebben op de langetermijnontwikkeling van je spelers. Het investeren in hoogwaardige trainers voor een afdeling kan bijvoorbeeld bijdragen aan het verhogen van het potentieel van jonge spelers, of het verbeteren van de algehele beoordeling van meer ervaren spelers.

Bovendien hebben trainers ook individuele specialiteiten die gekoppeld zijn aan specifieke posities op het veld. Een trainer met een specialiteit in aanvallers kan bijvoorbeeld de groei van spelers in de aanvalsafdeling versnellen, terwijl een trainer met een specialiteit in doelverdedigers de groei van de keepers kan versnellen. Het is belangrijk om te overwegen welke specialiteiten je trainers hebben bij het toewijzen van hen aan afdelingen, om het meeste uit hun vaardigheden te halen.

Coach Management

Bij het runnen van je club, heb je de mogelijkheid om te bepalen hoe ingehuurde coaches worden toegewezen aan de verschillende afdelingen van je club, afhankelijk van wat de club nodig heeft. Het is echter belangrijk om te weten dat elke club een beperkt aantal posities heeft om coaches in te huren, wat voornamelijk afhangt van de status van de club. Maar als je manager score aan het einde van het seizoen goed is, kan je extra coachposities vrijspelen!

De lijst met beschikbare coaches wordt regelmatig bijgewerkt. Dus als je niet meteen de ideale kandidaten vindt, geen zorgen! Je kan na een tijdje terugkomen en weer kijken. Er is ook een coach-verlanglijstje waarop je de gezochte tactische visie, kennis en specifieke coachvaardigheden kan aangeven. Je krijgt zelfs een melding als er een geschikte kandidaat beschikbaar komt.

Coaches kunnen vrij worden verplaatst tussen de verschillende afdelingen, om zo de ideale kwaliteit van elke afdeling in balans te houden. Als er een betere coach beschikbaar komt, kun je ervoor kiezen om een coach te laten gaan. Maar let op, dit zal een afkoopsom kosten en de vertrekkende coach zal niet meer op de markt verschijnen.

Het verzamelen van de perfecte coachingstaf vergt vaardigheid, geduld en tijd, net als het samenstellen van de perfecte spelersgroep. Het voegt een nieuwe dimensie toe aan het verbeteren van je club en stelt je in staat om te experimenteren om de ideale mix te vinden. Je kan bijvoorbeeld besluiten om je te concentreren op één specifieke tactische visie en het relevante personeel werven om deze perfect uit te voeren. Uiteindelijk beslis jij hoe je je club wilt runnen, en het zal interessant zijn om te zien welke variaties in de loop van de tijd ontstaan!

Training Plannen

Een solide tactisch plan is cruciaal voor succes, maar het vormt slechts een deel van de voorbereiding op de volgende wedstrijd. Als manager is het een voortdurende taak om te beoordelen welke spelers het beste zijn voorbereid om de gestelde eisen te halen.

De voorbereiding van het team is een seizoenslange missie om de juiste balans te vinden tussen het opbouwen van de wedstrijdscherpte van spelers en hen zo snel mogelijk weer fit te krijgen. Dit is een uitdaging waar het volledige clubpersoneel mee bezig is, rekening houdend met factoren als schorsingen, blessures en wijzigingen in de wedstrijdkalender.

Het teamtrainingssysteem is vernieuwd om de rol van moderne managers in het optimaal laten presteren van het team beter te reflecteren, met de hulp van hun staf. Trainingsplannen bieden de mogelijkheid om de juiste balans te vinden tussen prestatieopbouw en energieherstel voor elke speler in de selectie. Er zijn vijf trainingsplannen beschikbaar, variërend van prestatiegericht tot energiegericht. Het kiezen van een plan voor een speler geeft het clubpersoneel aan waar ze hun aandacht op moeten richten. Gedurende het seizoen zullen de prioriteiten verschuiven, afhankelijk van de gespeelde minuten, de natuurlijke fitheid van elke speler en de belasting van de wedstrijdkalender voor de hele selectie.

Samengevat, het managen van trainers in FIFA 24’s carrièremodus voegt een nieuwe laag van strategie en planning toe. Trainers kunnen zowel de prestaties van je spelers op het veld als hun langetermijnontwikkeling beïnvloeden, dus het is belangrijk om zorgvuldig te overwegen hoe je ze inzet. Het is ook belangrijk om rekening te houden met je tactische visies, omdat deze ook invloed hebben op hoe effectief je trainers zijn. Door deze factoren in evenwicht te brengen, kun je een succesvol team opbouwen en beheren.

EA SPORTS FC 24 is speelbaar vanaf 29 september 2023, met vroegtijdige toegang via de Ultimate Edition beschikbaar vanaf 22 september 2023. Pre-orders zijn nu beschikbaar voor EA SPORTS FC 24, dat wordt uitgebracht op PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X|S, Xbox One, pc en Nintendo Switch. Fans die de Ultimate Edition vóór 22 augustus bestellen, ontvangen een aantal voordelen, waaronder een niet-verhandelbaar UEFA Champions League Ultimate Team Hero-item in november!

>
MENU