GameNerds
Menu
SOCIAL:
Filed under: Nieuws

De perfecte monitor voor gamers: ROG Strix Gaming Monitor (XG438Q)

De ROG Strix XG438Q is een nieuwe, 43-inch gaming monitor met native 4K resolutie en 120 Hz refresh rates. FreeSync 2 HDR technologie laat gamers hun monitor synchroniseren met hun GPU’s om zonder haperingen te gamen, terwijl geoptimaliseerde input lag een groot voordeel geeft aan competitieve gamers tijdens intense gevechten.

FreeSync 2 HDR levert extra soepele gameplay onder de variabele refresh range door gebruik te maken van een functie genaamd Low Framerate Compensation (LFC). LFC is geweldig om te hebben, zeker bij een veeleisende resolutie als 4K. Een variabel refresh-bereik tussen 48 en 120 Hz betekent ook dat gamers het meest van de tijd kunnen doorbrengen met AMD’s FreeSync-technologie op hun favoriete Radeon RX grafische kaart.

ROG’s gepatenteerde GameFast Input-technologie stelt gamers in staat om met een verschil van on-screen milliseconden te reageren op hun tegenstanders. Daarnaast profiteert de ROG Strix XG438Q van FreeSync 2 HDR ondersteuning. Hierdoor gebeurt tone mapping direct tussen HDR-games en de monitor, waardoor een complete tone mapping stap en bijbehorende vertraging wordt overgeslagen. De XG348Q maakt ook gebruik van GamePlus-technologie, een exclusieve feature van ASUS die gamers laat genieten van in-game verbeteringen bovenop de actie.

De XG438Q beschikt over VESA’s DisplayHDR 600-specificatie met 10-bit image processing en piekt op 600 cd/ m². Ondanks deze sterkte zal de XG438Q de ogen niet aantasten, omdat iedere beeldmodus is geoptimaliseerd voor gebruik op de lange termijn. TÜV Rheinland heeft de ROG Strix XG438Q bekroond met Eye Comfort-certificatie, om lage blauw licht input te verzekeren en om te garanderen dat het beeld niet gaat flikkeren.

Tot slot beschikt de XG438Q over picture-in-picture mode, met een main screen en inset window, samen met een picture-to-picture mode die de monitor opdeelt in twee helften. Ook beschikt de monitor over drie HDMI 2.0 inputs en een DisplayPort interface. Bovendien zorgt een paar speakers van 10W voor geluid in hoge kwaliteit, ongeacht de apparaten die zijn aangesloten.

Prijzen en een releasedatum voor de ROG Strix XG438Q zijn nog niet bekend gemaakt. Check hieronder 5 andere gaming monitors van Republic of Gamers.

>
MENU