GameNerds
Menu
SOCIAL:
Filed under: Call of Duty, Nieuws

De eerste details over de Call of Duty Modern Warfare multiplayer

Activision en Infinity Ward hebben meer informatie over de multiplayer van Call of Duty: Modern Warfare bekend gemaakt. Uiteraard is de multiplayer trailer uitgebracht, maar ook is de open bèta aangekondigd. Daarnaast is er ook een hoop intel naar buiten gebracht over de Gunsmith, nieuwe multiplayer modi en zijn er gameplay-beelden uitgebracht van Team Deathmatch.

De multiplayer in Call of Duty Modern Warfare moet de spannende online gameplay die de serie zo groot heeft gemaakt weer terugbrengen, met een vleugje strategie en tactiek. De multiplayer heeft snelle close-quarters 2 vs. 2-combat, de traditionele 6 vs. 6 multiplayer gameplay, maar dit keer zijn er ook potjes van 10 vs. 10 of zelfs 20 vs. 20! Ook zijn er maps aanwezig voor nog meer spelers, zoals de nieuwe Ground War, een grootschalige modus, waarbij meer dan 100 spelers (Battle Royale?) tegelijk kunnen strijden.

“Ons doel voor Modern Warfare was om een compleet nieuwe ervaring te ontwikkelen, met een multiplayer die realistisch aanvoelt, meer variatie biedt en waarbij spelers de mogelijkheid hebben om dingen naar wens aan te passen,”zegt Geoff Smith, multiplayer gameplay director bij Infinity Ward.“Het doel van ons design is ervoor te zorgen dat gamers plezier beleven door telkens weer met hun vrienden te spelen, met actie die zowel verfrissend als vertrouwd aanvoelt voor de spelers.”

Met een geheel nieuw arsenaal aan wapens en ongekend veel aanpassingsruimte via het nieuwe Gunsmith systeem, kun je nu jouw multiplayer personages uitrusten voor ieder gevecht. Modern Warfare maakt trouwens ook gebruik van een nieuwe game-engine en zorgt voor geavanceerde visuals, met authentiek geluid, realistische wapenterugslag en -ballistics. Daarnaast heeft Call of Duty Modern Warfare ook nieuwe gameplay-mechanieken zoals kogelpenetratie en is het mogelijk om deuren open en dicht te maken. Daarnaast is het ook mogelijk om op oppervlakken te klimmen om zo met je geweer over richels te schieten en kun je in bepaalde stukken van de map om het hoekje leunen. Wat trouwens echt ziek is zijn de multiplayer Night Maps. Hierbij speel je een match met een nachtkijker voor een meer realistische en tactische ervaring.

“Met Modern Warfare is het ons doel om alle spelers vanaf Day One te verzamelen om samen te spelen,” zegt Patrick Kelly, creative director en co-studiohoofd bij Infinity Ward.“We hebben de traditionele season pass afgeschaft; in plaats daarvan leveren we een mix van gratis maps en content na de lancering en ontwikkelen we de game voor crossplay. We zijn de game nu live aan het testen, waarbij fans het volgende maand ook zelf kunnen testen in de beta. Dit is een nieuwe start voor de Call of Duty multiplayer en daar blijft het niet bij, want we kunnen nauwelijks wachten om de volgende spannende onthullingen met onze fans te delen.”

Call of Duty Modern Warfare is nu verkrijgbaar via pre-order voor early access tot de Modern Warfare-beta en verschijnt op 25 oktober wereldwijd voor PlayStation 4, Xbox One, en pc. De pc-versie is exclusief beschikbaar op Battle.net.

>
MENU