GameNerds
Menu
SOCIAL:
Filed under: Nieuws

De 5 Beste Nintendo Switch releases in April

Met ruim 60 games die in de maand april uit gaan komen op de Nintendo Switch, hoef jij jezelf als reizende-gamer deze maand niet meer onderweg te vervelen. Van deze ruim 60 games, zowel gemaakt door grote studio’s, als indie ontwikkelaars, hebben wij hier een top 5 voor jouw samengesteld om je goed mee te vermaken.

1 – Darksiders: Warmastered Edition
Release: 2 april 2019

Wie denkt aan Darksiders, denkt aan Zelda en dat is ook niet zo vreemd. Sinds januari 2010 heeft Darksiders op de pc, PS3 en Xbox 360 laten zien dat je als ‘niet Nintendo-gebruiker een prima Zelda-kloon kan spelen zonder een Nintendo-console aan te schaffen. Nu, 9 jaar later krijg je als Switch-gebruiker ook de kans om dit brute pakket op te pakken. Hoewel de vergelijking met Zelda snel is gemaakt, wat ik ook zeer terecht vind, onderscheidt Darsiders: Warmastered Edition zich in een duister verhaal, brute actie, en liters bloed. De opbouw tussen dungeons, bosses en verkenning zal je als Zelda gebruiker erg vertrouwd aanvoelen.

2 – Hellblade Senua’s Sacrifice
Release: 11 april 2019

Hellblade heeft het eerste daglicht gezien op de PlayStation 4 in 2017. April 2019 is dan eindelijk het moment dat het kan schijnen op de portable machine van Nintendo.Hoewel Hellblade werd ontwikkeld door een onafhankelijke Indie ontwikkelaar, is dat niet te zien in de game die je speelt. De kwaliteit is van zo’n dusdanig niveau dat sommige AAA ontwikkelaars hier een puntje aan kunnen zuigen.

In Hellblade volg je het verhaal van Senua, een Noorse krijger die de ziel van haar overleden partner probeert te redden. Geïnspireerd door de Noorse mythologie en Keltische cultuur baan je jezelf een weg op zoek naar antwoorden. Dit terwijl Hellblade vieze trucjes met je uithaalt door middel van psychoses. Een aanrader deze te spelen met een Headset op!

3 – Nintendo Labo: VR-pakket
Release: 12 april 2019

Het Nintendo Labo: VR-pakket is het vierde pakket in de Nintendo Labo-serie. Met Nintendo Labo kunnen spelers kartonnen creaties maken die Toy-Con worden genoemd, diverse games spelen en ontdekken hoe de technologie van de Nintendo Switch dit allemaal tot leven wekt. Het Nintendo Labo: VR-pakket bevat twee nieuwe Toy-Con-creaties om te maken, waaronder de Toy-Con-VR-bril en de VR-knaller. Deze VR-bril wordt in combinatie met de andere creaties gebruikt, waardoor spelers worden aangespoord om natuurlijke bewegingen en gebaren te maken om te communiceren met de gamewereld en daarmee de spelbeleving te versterken. Hoewel Nintendo Labo niet ‘on the go’ mee te nemen is, belooft dit wel een leuke ervaring te worden in de huiskamer. 

4 – Cuphead
Release: 18 april 2019

Cuphead liet in september 2017 op de Xbox One zien dat je voor een motherfucking moeilijk spel niet alleen aan Dark Souls hoeft te denken. Eindelijk na 2 jaar mogen Switch-gebruikers ook peentjes zweten door zich een weg te slaan door deze 2D platformer. De unieke stijl in combinatie van de hoge moeilijkheidsgraad die Cuphead je te bieden heeft belooft dit een unieke ervaring aan te bieden. Cuphead werd bij zijn oorspronkelijke release bijzonder goed ontvangen, dus als je deze nog niet hebt dan is dit toch echt het moment om het zelf te ervaren.

5 – Mortal kombat 11.
Release: 23 april 2019

JA! De nieuwe Mortal Kombat bonkt ondertussen alweer op de deur. Ditmaal ook voor de Nintendo Switch! Bekende en favoriete vechters als Sub Zero en Scorpion keren terug en laten zien waar ze gemaakt van zijn. Letterlijk en figuurlijk. De brute, gruwelijke en bloedende finishing moves zijn gewelddadiger dan ooit en een ware lust voor het oog. Voor iedereen die eens wat anders dan Super Smash Bros Ultimate wilt spelen om een meningsverschil te beëindigen kan ditmaal naar Mortal Kombat grijpen. Je collega of klasgenoot uitdagen is nog nooit zo makkelijk geweest.

>
MENU