GameNerds
Menu
SOCIAL:
Filed under: Nieuws

Dani Visser wint de FIFA 19 PlayStation-competitie eDivisie

Op oudejaarsdag vierde de edivisie het einde van het jaar met de finale van de edivisie op de PlayStation 4. Om 15.30 uur was de finale tussen Dani Visser (De Graafschap) en Tony Kok (PEC Zwolle) te zien op FOX Sports 1. De 17-jarige Dani Visser kroonde zich met een score van 3-2 tot kampioen en gaat aan het einde van het seizoen strijden om het algeheel landskampioenschap. Hij neemt het op tegen de winnaar van de Xbox-competitie, die medio januari 2019 aanvangt.

Poulefase en Playoffs
De poulefase werd gedomineerd door een drietal spelers. Stefano Pinna (PSV), die zich onlangs kroonde tot wereldkampioen op de PlayStation 4, won alle vijf poulewedstrijden (doelsaldo +21). Tony Kok van PEC Zwolle en Nick den Hamer van FC Groningen wonnen vier wedstrijden en verloren er slechts één. De volgende drie spelers plaatsten zich ook direct voor de knock-outfase: Dani Hagebeuk (Ajax), Luuk Jans (FC Emmen) en Jimmy Donkers (Feyenoord).

Zes spelers plaatsten zich voor de Playoffs, die hen een ultieme mogelijkheid bood alsnog de knock-outfase te bereiken. De Playoff-poule bestond uit Danny Hazebroek (FC Utrecht), Bryan Hessing (Heracles Almelo), Viri Sital (Willem II), Melvin Boere (AZ), Dani Visser (De Graafschap) en Bas Quist (SBV Excelsior). De Playoff-poule kende twee overduidelijke winnaars: Dani en Bas.

Knock out-fase: wereldkampioen wordt uitgeschakeld
De knock-outfase begon met de kwartfinales. Dani Hagebeuk nam het op tegen Bas Quist, Luuk Jans speelde tegen Tony Kok, Stefano Pinna speelde tegen Dani Visser en Nick den Hamer moest afrekenen met Jimmy Donkers.

De kwaliteit van de spelers was vanaf de eerste wedstrijd duidelijk zichtbaar. Na twee zinderende wedstrijden tussen Dani Hagebeuk en Bas Quist stroomde Dani door naar de halve finale. Tony Kok versloeg Luuk Jans na twee ontmoetingen met een totaalscore van 6-2.

De twee overige kwartfinales werden gewonnen door Dani Visser en Jimmy Donkers. Visser versloeg verrassend de regerend wereldkampioen op de PlayStation, Stefano Pinna, met een totaalscore van 4-1. Jimmy nam het op tegen Nick den Hamer. Na een totaalscore van 5-5 had Jimmy een golden goal in een derde ontmoeting nodig om af te rekenen met Nick.

In de halve finales namen vier spelers van wereldtop-niveau het tegen elkaar op. De beide ontmoetingen tussen Dani Hagebeuk (Ajax) en Tony Kok (PEC Zwolle) eindigden in 1-1. Toen Tony in de 38e minuut van de beslissende derde ontmoeting de golden goal scoorde, bewees zijn ontlading het belang van de winstpartij: Tony plaatste zich voor de finale.

Dani Visser (De Graafschap) en Jimmy Donkers (Feyenoord) stonden tegenover elkaar in de tweede halve finale. Dani scoorde in de eerste wedstrijd de 1-0 en noch in de resterende minuten, noch in de tweede ontmoeting werd gescoord.

Jonge outsider vs gevestigde naam in finale
De talentvolle Dani won de eerste ontmoeting met 2-0 brutaal van de ervaren Tony Kok. Omdat Tony in de tweede ontmoeting niet verder kwam dan een 2-1 overwinning, bracht dit de totaalscore op 3-2 in het voordeel van Dani. Hiermee mag De Graafschap-esporter Dani zich de beste FIFA 19-speler op de PlayStation van Nederland noemen. Opvallend detail: Dani, die wordt opgeleid door Team Gullit, is met 17 jaar de jongste speler in de edivisie.

De presentatie van het programma was in handen van Fresia Cousiño Arias van FOX Sports, terwijl Koen Weijland en Raoul (FCRoelie) de Graaf het commentaar bij de wedstrijden verzorgden.

Global Series Points: 850 punten
Dani Visser ontvangt met het winnen van de edivisie 850 Global Series Points. Met deze punten heeft hij een grote kans zich te kwalificeren voor de FIFA 19 Global Series Playoffs, het voorstadium van de FIFA eWorld Cup. Tony Kok gaat naar huis met 450 Global Series Points

>
MENU