GameNerds
Menu
SOCIAL:
Filed under: Nieuws

Conviction is een korte originele live-action film die is gebaseerd op Anthem

Vandaag hebben Electronic Arts en Neill Blomkamp, de voor een Academy Award genomineerde regisseur van District 9, Elysium en Chappie, aangekondigd dat ze samen hebben gewerkt aan Conviction, een korte originele live-action film die is gebaseerd op Anthem van BioWare. In Conviction brengt Blomkamp de enorme wereld van Anthem tot leven in zijn eigen verhaal dat tientallen jaren voor de gebeurtenissen in de game plaatsvindt. Deze korte live-action film nodigt kijkers uit om Blomkamps unieke stijl van fotorealistische effecten te ervaren, die naadloos met de echte wereld samensmelten. Deze keer gaat het over de langverwachte nieuwe game van EA.

Er staat nu al een teaser van Blomkamps Conviction online. De volledige film wordt op 14 februari beschikbaar gemaakt op het YouTube-kanaal van Oats Studios. In deze korte film wordt de stad Fort Tarsis uit de game tot leven gebracht, samen met de freelancers die daarin leven. Deze freelancers maken gebruik van Javelin-exosuits en zijn door Neils team geheel opnieuw gemaakt om het in live action op te nemen tegen de schurk en het hoofd van de boosaardige Dominion, the Monitor.

“Ik was meteen in de ban van de adembenemende wereld die BioWare in Anthem heeft neergezet”, zegt Neill Blomkamp. “Conviction wordt op een manier verteld waarop de prachtige en meeslepende wereld van Anthem goed tot zijn recht komt. Een wereld die klaarligt om door krachtige Javelins verkend te worden. Een wereld waar het gevaar voor elke afgrond en in elke vallei op de loer ligt.”

Op 22 februari wordt Anthem wereldwijd uitgebracht op Origin voor PC, op Xbox One en op PlayStation 4. Leden van Origin Access Premier kunnen de volledige game als eerste onbeperkt op PC spelen vanaf 15 februari. Leden van EA Access en Origin Access Basic krijgen 10 uur speeltijd als onderdeel van de Play First-proefversie.

>
MENU