GameNerds
Menu
SOCIAL:
Filed under: Nieuws

Call of Duty World League Championship 2017

Meer dan 19.000 Call of Duty-spelers streden dit jaar tegen elkaar voor die felbegeerde ticket naar het Call of Duty Championship. De 32 teams die de strijd overleefd hebben, strijden nu tegen elkaar tijdens het 2017 Call of Duty World League (CWL) Championship. Het event is afgelopen nacht van start gegaan in het Amway Center in Orlando, Florida, en wordt gehost door Major League Gaming.

De beste teams uit Noord-Amerika, Europa en de Azië/Pacific-regio (APAC) gaan strijden voor hun deel van de prijzenpot van 1,5 miljoen dollar, de titel van 2017 CWL Champions en de eer om het beste Call of Duty eSports-team ter wereld te worden genoemd. Het kampioenschap van deze week is de afronding van een seizoen met de grootste jaarlijkse prijzenpot in de geschiedenis van Call of Duty, met een totaal van 4 miljoen dollar aan prijzengeld.

“Het is een geweldig jaar geweest voor de Call of Duty World League, met meer deelnemende spelers dan ooit, zowel pro’s als amateurs”, zegt Rob Kostich, executive vice president en general manager, Call of Duty. “En dankzij onze samenwerking met MLG hebben we een hoger niveau kunnen neerzetten qua videoproductie, waarbij we honderden uren aan videocontent uitzenden via MLG.tv. Voor miljoenen fans die wereldwijd spelen en kijken komt het allemaal neer op deze week, waarbij ’s werelds 32 beste teams het tegen elkaar gaan opnemen.”  

De deelnemende teams komen van over de hele wereld en hebben zich gekwalificeerd met CWL Pro Points. Onder de teams bevinden zich de CWL Global Pro League Stage 1 Playoffs-winnaar Splyce en CWL Anaheim Open-kampioen Luminosity. De CWL Global Pro League Stage 2 Playoffs-winnaar OpTic Gaming zal ook het podium betreden om bikkelharde strijd te leveren voor het kampioenschap.

Hier zijn de groepen voor het 2017 CWL Championship:

GROEP A
OpTic Gaming
Epsilon Esports
Echo Fox
3sUp
GROEP B
Team EnVyUs
Elevate
Projekt Evil
Mindfreak Black
GROEP C
EUnited
Mindfreak
Team Infused
Lethal Gaming
GROEP D
Luminosity
Rise Nation
Supremacy
Team Vitality
GROEP E
FaZe Clan
Red Reserve
Allegiance
Era Eternity
GROEP F
Fnatic
Evil Geniuses
Str8 Rippin
Tainted Minds
GROEP G
Splyce
Ghost Gaming
Millenium
Team Kaliber
GROEP H
Enigma6
Cloud9
Team MRN Black
Rogue

Fans kunnen het championship online volgen via MLG.tv/CallofDuty.

>
MENU