GameNerds
Menu
SOCIAL:
Filed under: Call of Duty, Nieuws

Ontdek de nieuwe MP map Rio in Call of Duty MW3

De nieuwste 6v6 Multiplayer map Rio in Call of Duty MW3 neemt je mee naar het kleurrijke Rio de Janeiro, met een luxe markt en shoppingcenter als strijdtoneel. Deze map biedt een spannende mix van twee hoofdgebieden: de overdekte Mall en de omliggende straten. Elk gebied heeft z’n eigen uitdagingen en kansen. Dus, klaar om je skills te testen?

Tactisch Overzicht van ‘Rio’:

  • Diverse Gevechten: Of je nu in de Mall duikt voor close-quarters actie of de straten kiest voor precisiegevechten, ‘Rio’ biedt voor elke speelstijl wat wils.
  • Belangrijke Spawn Punten: Teams spawnen bij het Tramstation in het noorden of bij het Café in het zuiden, elk met hun eigen tactische voordelen.
  • Vijf Belangrijke Gebieden: ‘Rio’ is verdeeld in vijf secties, elk met unieke kansen en uitdagingen voor spelers.

BELANGRIJKSTE SPAWN PUNT: TRAMSTATION (NOORD)

Het Tramstation ligt op vlak, open terrein waar hoofd-aan-hoofd gevechten spelers uitdagen om in beweging te blijven tijdens het vuren, om zo het gebrek aan dekking te compenseren. Gebruik de gebouwen aan weerszijden om zichtlijnen van de noordelijke ingangen van de Mall af te snijden, tenzij je deze specifiek in de gaten houdt voor vijandelijke bewegingen. De cadeauwinkel is hier ook een belangrijk punt van interesse — zowel zijn krappe interieur als het steegje dat langs de verre zijde loopt.

Het wooncomplex ten oosten van het Tramstation biedt een compacter strijdgebied. Gebruik een Shotgun om vijanden die rond de kiosk cirkelen te bestoken en neem het verre pad om inkomend vuur van de overdekte loopbrug aan de Hoofdstraat te vermijden. Creëer je eigen voordeel door op de achterkant van het geparkeerde pantserwagen te springen, om zo de kansen tegenoverliggende vijanden te verkleinen.

BELANGRIJKSTE SPAWN PUNT: CAFÉ (ZUID)

Het spawnpunt bij het Café biedt iets meer bescherming vergeleken met het Tramstation, vooral wanneer je een positie inneemt binnenin het Café; vuur op vijanden vanuit het open raam of ontsnap langs de achterkant om naar de Hoofdstraat te draaien. De waterpartij en het geparkeerde gepantserde voertuig waar deze route naartoe leidt, bieden solide dekking.

Het Plein net ten noorden van het Café brengt je dichter bij de actie. De voertuigen hier zullen niet ontploffen onder vuur, dus gebruik ze als dekking terwijl je de vijanden aanvalt. Wees op je hoede voor tegenstanders die uit de Mall stromen; er zijn meerdere toegangspunten tot het gebouw in dit gebied.

De Steegjes ten westen van het Café leiden naar de Markt en Garage die langs de linkerzijde van de Mall lopen. Neem het pad vanaf het Plein voor een directere aanpak, of neem de achterweg die zich afsplitst van het Café voor een minder opvallende route.

AANVULLEND GEBIED: MALL

Het belangrijkste aandachtspunt op Rio is de Mall, een broeinest voor hectische vuurgevechten. Meerdere ingangen aan alle vier de kanten maken het gemakkelijk voor Operators om in en uit het gebouw te bewegen. Het wordt ook snel druk; hoewel het gebouw van buitenaf groot lijkt, is de doorgankelijke ruimte binnenin beperkt, met drie duidelijk gedefinieerde gebieden. Gevechten concentreren zich vaak op het verhoogde centrale gebied grenzend aan de noordelijke en zuidelijke ingangen op de benedenverdieping.

Het middelste gedeelte in handen houden — vaak de plek van doelstellingen — is geen makkelijke taak. Hoewel het vasthouden van het hogere terrein meestal een voordeel is in de strijd, maken de verschillende paden die ernaartoe leiden het verdedigen moeilijk. Breng gezelschap mee in teamgebaseerde modi om de locatie te helpen verdedigen.

AANVULLEND GEBIED: GARAGE

Voor degenen die de gevaren van de Mall willen vermijden, bieden de Garage en Markt aan de westkant van de kaart een sterk alternatief. Van de twee gebieden biedt de Garage de grotere tactische posities. Klim op het verhoogde platform en hurk achter de plantenbak voor een sterke machtspositie langs de lengte van de straat. Ga de Garage in voor een lager profiel; spring op de container buiten de schuifdeuren om vijanden langs de verhoogde Markt promenade aan te vallen.

De Markt is rommeliger, biedt meer dekking maar zwakkere machtsposities. Operators met langeafstandswapens kunnen op de top van de voedselstand klimmen voor een uitzicht over de straat, terwijl korte- en middellangeafstands Loadouts beter presteren vanuit een meer voorwaartse positie.

Waar je ook bent langs de westelijke straat, houd de ingangen van de Mall in de gaten om te voorkomen dat vijanden die het gebouw verlaten je flankeren.

AANVULLEND GEBIED: HOOFDSTRAAT

Afgezien van een kleine dip onder de overdekte loopbrug, biedt de Hoofdstraat overal een vlak oppervlak. De geparkeerde gepantserde voertuigen aan weerszijden, samen met enkele andere beklimbare objecten, bieden manieren om boven de vijand uit te komen. De belangrijkste machtspositie is de verhoogde loopbrug die in en uit de Mall leidt. Dit moet de eerste plek zijn die je controleert op gevaar in het gebied; wanneer je het zelf gebruikt, wees je bewust van je centrale positie en let op beide kanten van de straat om te voorkomen dat je van achteren wordt geflankeerd.

Gameplan tips in ‘Rio’:

  • Veelzijdigheid: Pas je Loadout aan afhankelijk van waar je je bevindt op de map.
  • Teamwerk: Werk samen, vooral in de Mall, om je kansen te vergroten.
  • Wees Alert: Blijf altijd bewust van mogelijke flankaanvallen, vooral bij de ingangen van de Mall.

Wat is jouw strategie voor ‘Rio’?

Welke tactieken ga jij toepassen in deze levendige en dynamische omgeving? Laat het ons weten in de comments en deel jouw beste ‘Rio’ momenten!

Blijf GameNerds.nl volgen voor meer gaming tips en nieuws.

>
MENU