GameNerds
Menu
SOCIAL:
Filed under: Call of Duty, Nieuws

Call of Duty: Modern Warfare heeft console-pc cross-play

Het hoge woord is eruit! Call of Duty: Modern Warfare is door middel van een moddervette trailer bekend gemaakt door Activision en Infinity Ward. De shooter speelt zich af in de hedendaagse tijd en is vanaf 25 oktober verkrijgbaar voor PlayStation 4, Xbox One en pc. De game gaat eindelijk gebruik maken van een nieuwe engine en daarnaast is ook onthuld dat Call of Duty: Modern Warfare voor het eerst cross-play mogelijk maakt in de franchise tussen console en pc! 

Het is dus voor het eerst mogelijk om tegen je matties te spelen die een andere console hebben of een pc. PC-gamers hebben uiteraard een voordeel ten opzichte van console-gamers door een muis en toetsenbord, maar om cross-play te mogelijk te maken tegen console-gamers moet je een controller gebruiken op de pc. Hoe dan ook, Call of Duty: Modern Warfare bevat voor het eerst geen traditionele seizoenspas, zodat er meer gratis maps, content en leuke community-events worden uitgebracht zonder dat de CoD-community wordt gesplitst.

“Iedere keuze in de vormgeving is gemaakt met de spelers in gedachten,” zegt Patrick Kelly, Creative Director en co-Studio Hoofd, Infinity Ward. “Met het uitbrengen van Modern Warfare willen we de community samenbrengen. Allereerst zijn we van plan om voor Modern Warfare cross-play mogelijk te maken tussen PC en console. Ook verwijderen we de traditionele seizoenspas, zodat we meer gratis maps, content en leuke community-events kunnen bieden voor iedereen. En dit is slechts het begin – er komt nog veel meer aan.”

De wereldwijde release van Call of Duty: Modern Warfare staat gepland voor 25 oktober, op PlayStation 4, Xbox One en pc

>
MENU