GameNerds
Menu
SOCIAL:
Filed under: Nieuws

Mensen uitrusten met robot onderdelen is de toekomst

Open Bionics, Eidos-Montréal en Razer, hebben bekend gemaakt dat ze samenwerken om door Deus Ex geïnspireerde augmentations tot leven te wekken! De drie bedrijven werken samen om fictie eindelijk werkelijkheid te laten worden door het ontwerpen, 3D-printen, scannen, creëren en laten werken van betaalbare bionische handen die beschikbaar zijn voor iedereen!

Het Deus Ex Universe speelt zich af in een nabije toekomst waarin mensen zijn uitgerust met protheses(lees: robotonderdelen op mensen) die de mogelijkheden van een mens uitbreiden. Uiteraard is dit een fantasiewereld, wat niet wegneemt dat het Deus Ex-universum een voorname rol speelt bij de belangrijkste discussies over transhumanisme en bionische augmentaties.

Eidos-Montreals ontwerpersteam streeft naar state-of-the-art design, geïnspireerd door dit universum en de personages die erin leven. Adam Jensen, de hoofdpersoon in de serie, was in het bijzonder een bron van inspiratie voor de ontwerpen van zowel de Titan Arm- als de Adam Arm-prothese. Deze en andere protheses zijn binnenkort beschikbaar voor iedereen, van volwassenen tot kinderen van alle leeftijden, met modellen voor zowel jongens als meisjes.

DXU-Adam_Jensen_Arm-01

Eidos-Montréal en Open Bionics stellen hun  blauwdrukken en ontwerpen rechtenvrij beschikbaar, zodat ze voor iedereen toegankelijk zijn en mensen ze naar eigen wens kunnen gebruiken.

“Het is een fantastisch creatief proces geweest, om samen met het Deus Ex-team over de toekomst van bionische protheses te denken. En het werd nog beter toen we zagen hoe mensen de bionische armen droegen, en hoeveel plezier ze daaraan beleefden. Deze samenwerking laat zien hoe rooskleurig de toekomst van bionica is. We vonden het geweldig om met het ontwerpteam van Deus Ex te mogen samenwerken. Ze hebben ongelooflijk veel tijd en ideeën in dit project gestoken. We bouwen graag verder aan onze relatie.”

De bionische armen verschijnen in 2017 op de markt. Mensen kunnen ze al eerder bekijken op diverse evenementen, waaronder de E3 en Gamescom. Meer informatie is te vinden op www.augmentedfuture.com

>
MENU