GameNerds
Menu
SOCIAL:
Filed under: Nieuws

Alles wat we tot nu toe weten over Cities: Skylines 2

Het langverwachte vervolg op het geliefde stadsbouwspel, Cities: Skylines 2, staat op het punt om uitgebracht te worden. Na de aankondiging in maart 2023 belooft het spel nog uitgebreidere managementfuncties toe te voegen aan de reeds omvattende systemen van zijn voorganger.

Met zijn geplande release in oktober van dit jaar heeft Cities: Skylines 2 al de aandacht getrokken van enthousiaste fans en spelers. Ontwikkelaar Colossal Order heeft ons een voorproefje gegeven van wat we kunnen verwachten via Q&A’s op Twitter. Voor iedereen die houdt van management- en bouwspellen, is dit zeker een titel om naar uit te kijken.

De eerste trailer van Cities: Skylines 2 toont ons nog geen gameplay, maar geeft wel een idee van wat ontwikkelaar Colossal Order en uitgever Paradox Interactive met het spel willen bereiken. Op de Xbox Games Showcase in juni werd de gameplay trailer onthuld, waarin een indrukwekkende blik wordt geworpen op wat spelers kunnen creëren.

Als je Cities: Skylines 2 vooraf bestelt, krijg je toegang tot negen unieke gebouwen die gebaseerd zijn op wereldberoemde bezienswaardigheden, waaronder de London Eye, Notre Dame en het National Gallery. Bovendien bevat de pre-order een kaart die is gebaseerd op de geografie van Tampere, Finland, waar Colossal Order zijn thuisbasis heeft.

Voor wie de Cities Skylines – Ultimate Edition aanschaft, wordt het Expansion Pass inbegrepen. Deze pass biedt toegang tot verschillende uitbreidingspakketten en radiozenders die in de loop van de tijd worden uitgebracht.

 

In de gameplay van Cities: Skylines 2 mogen we een evolutie verwachten ten opzichte van het originele spel. Het wordt aangeprezen als de “meest realistische stadsbouwer ooit” en belooft een “nieuwe epische schaal”. Het spel zal naar verluidt 150 kaarttegels voor één stad bevatten, vergeleken met de negen in het originele spel. Daarnaast worden we getrakteerd op natuurrampen zoals hagelstormen, tornado’s en bosbranden, die voorheen alleen beschikbaar waren via DLC-pakketten.

Volgens de CEO van Paradox Interactive, Fredrik Wester, zal Cities: Skylines 2 grenzen blijven verleggen voor het stadsbouwgenre, met ongekende aanpassingsmogelijkheden en spelercontrole.

De officiële persverklaring vermeldt dat spelers alles kunnen beheren, van individuele huishoudens tot het transportsysteem en de economie van de stad. Het spel biedt ruime bouw- en aanpassingsmogelijkheden, evenals geavanceerde modding-mogelijkheden, wat het tot de “meest open-ended stadsbouw-zandbak ter wereld” maakt.

Op 24 oktober 2023 zal Cities: Skylines 2 worden uitgebracht op PC, PS5, Xbox Series X en Xbox Series S. Game Pass-abonnees kunnen op de dag van de lancering ook direct aan de slag met dit langverwachte spel. We kijken uit naar de onthulling van nog meer details over dit spannende stadsbouwspel terwijl we de release datum naderen!

>
MENU