GameNerds
Menu
SOCIAL:
Filed under: Nieuws

Alle Officiële trailers van Grand Theft Auto V

Sinds de release van GTA V op 17 september 2013 voor de Xbox 360 en PlayStation 3 zijn er letterlijk een kabiljoen gameplay video’s, trailers, screenshots en glitches op het internet en Youtube verschenen. Ik heb voor jullie alle officiele trailers van GTA V op een rijtje gezet, van de allereerste aankondigings trailer tot de beruchte Heists trailer en meer! 

Grand Theft Auto V: Official Trailer #1

Het lijkt allemaal zo kort geleden, maar het is al bijna 4 jaar geleden dat Grand Theft Auto V voor het eerst werd aangekondigd. Op 25 oktober 2011 werd er op het officiële Twitteraccount van Rockstar Games een link geplaatst naar de Rockstar Games website, waar de eerste trailer van Grand Theft Auto V onthuld zou worden op 2 november 2011. Dat was volgens mij één van de langst durende weken in het leven van vele gamers. Op de dag van de reveal trailer van GTA V ontplofte het internet en ik durf te wedden dat er heel wat gamers met een natte broek achter hun beeldscherm met hun mond open vol verbazing de trailer hebben bekeken, including myself. Zulke mooie graphics op de PlayStation 3 en Xbox 360? Dat was toch niet mogelijk? Maar niets bleek minder waar! De meest gestelde vraag was dan ook: ”Wanneer is de release van Grand Theft Auto V?”

Tegelijkertijd met het uitkomen van de trailer werd bevestigd dat het spel een online modus  zou bevatten. Op 31 januari 2012 werd bekendgemaakt dat het spel zou verschijnen in de lente van 2013.

Grand Theft Auto V: Official Trailer #2

Rockstar Games staat er om bekend om hun lippen stijf op elkaar te houden en geen verdere details te geven en games alleen uit te brengen wanneer hun vinden dat de game goed is. Inmiddels was duidelijk geworden dat de game zich afspeelde in de op Los Angeles gebaseerde fictieve stad Los Santos in de staat ‘San Andreas’ die we natuurlijk allemaal kennen van Grand Theft Auto: San Andreas.  Letterlijk duizenden websites kwamen met geruchten en trailer analyses die frame voor frame werden bekeken om maar enige informatie te achterhalen over Grand Theft Auto V.

Dagen werden weken en de weken werden maanden. Het duurde ruim een jaar totdat Rockstar Games eindelijk weer eens wat informatie naar buiten bracht over Grand Theft Auto V en het internet ontplofte opnieuw toen de tweede trailer werd onthuld op 14 november 2012.

Grand Theft Auto V: Michael. Franklin. Trevor

Niet veel later blijkt dat Rockstar de term ‘lente 2013’ niet erg nauw neemt, want op 31 januari word GTA V uitgesteld naar 17 september 2013 en loopt de game een dikke 4 maanden vertraging op. Rockstar biedt wel hun excuses aan voor de vertraging van Grand Theft Auto V:

“We weten dat het ongeveer vier maanden later is dan we eigenlijk gepland hadden en we weten dat dit voor veel mensen een teleurstelling zal zijn. Maar vertrouw ons, het is het wachten waard. GTA V is een enorm ambitieuze en complexe game en we hebben simpelweg iets meer tijd nodig om het op te poetsen.”

“Voor al onze Grand Theft Auto fans, accepteer alsjeblieft onze excuses voor deze vertraging en geloof dat ons hele team hard werkt om van GTA V de game te maken die het kan zijn.”

Om de pijn te verzachten publiceerd Rockstar Games op 30 april 2013 een nieuwe trailer van GTA V waarin we kennis maken met de drie personages; Michael, Franklin en Trevor.

Grand Theft Auto V: Official Gameplay Video

Naarmate de release van Grand Theft Auto V steeds dichterbij komt volgen er steeds meer trailers, screenshots en informatie over de game en de PR molen draait op volle toeren. Op 9 juli 2013 zien we de eerste gameplay video van GTA V en zien we Los Santos in volle glorie en krijgen we verdere details uitgelegd. De trailer is bovendien met meer dan 32 miljoen views de meest bekeken Grand Theft Auto V trailer!

Grand Theft Auto Online: Official Gameplay Video

Een maand voor de epische release van GTA V brengt Rockstar Games nog een gameplay trailer uit, maar dit keer van de online modus van de game. In GTA Online begin je als een nobody in Los Santos en is het de bedoeling dat je jezelf omhoog werkt door klusjes zoals; drugsdeals, auto’s stelen, voor huurmoordenaar spelen, maar als kers op de taart is het zelfs mogelijk om met je maten de Heists te spelen. Heists! Maar het zal nog een lange tijd duren voordat we de vetste optie in GTA Online kunnen spelen. De Grand Theft Auto Online: Official Gameplay Video komt met een dikke 11 miljoen views op een tweede plaats van de meest bekeken GTA V trailers.

Grand Theft Auto V: PlayStation 4, Xbox One & PC Announcement Trailer

Niet lang nadat GTA V gereleased was voor de PlayStation 3 en Xbox 360 was het de vraag wanneer de game op de gloednieuwe next-gen consoles zou uitkomen; de Xbox One en de PlayStation 4. De nieuwe consoles leken perfect gemaakt voor GTA V, waar de game op de PlayStation 3 en Xbox 360 soms weleens leeg en kaal aanvoelde, zouden de nieuwe consoles Los Santos en Blain County om kunnen toveren in een levendige wereld. Eigenwijs als Rockstar is repte het bedrijf geen woord over een eventuele release voor de PlayStation 4 en Xbox One, maar op 9 juni 2014 maakte Rockstar bekend wat we eigenlijk allemaal al wisten; Grand Theft Auto V komt 18 november 2014 naar de PlayStation 4, Xbox One en PC!

Helaas pindakaas voor alle PC-gamers die met smart zaten te wachten op GTA V. De game werd namelijk uitgesteld naar 24 maart en zou later zelfs nog één keer worden uitgesteld naar de uiteindelijke definitieve release van 14 april 2015.

Grand Theft Auto V: First Person Experience

Rockstar laat twee weken voor de officiele release van Grand Theft Auto V voor de PlayStation 4 en Xbox One eindelijk weer wat nieuwe beelden zien. En hoe? Exclusief voor de PS4, Xbone en PC is het nu mogelijk om de wereld van Los Santos en Blaine County door de ogen van jou character te bekijken. Naast de First-Person mode hebben de ‘next-gen’ versie nog meer upgrades mee gekregen. De PlayStation 4-versie zal draaien op 30FPS met resolutie van 1080p  en  de PC ondersteund maar lieft een resolutie van 4k!  Bovendien heeft de next-gen versie van GTA V een betere draw distance, meer verkeer, 20 nieuwe diersoorten, meer mensen en natuurlijk hele dikke grapics!

Grand Theft Auto Online – Heists Trailer

Daar was ie dan opeens als donderslag bij heldere hemel. Ruim een dik jaar later komt Rockstar eindelijk, maar dan ook echt eindelijk met een definitieve release datum voor de Heists in Grand Theft Auto Online! Bijna anderhalf jaar na de release van GTA V op de last-gen consoles konden we op 10 maart 2015 eindelijk overvallen gaan plannen en plegen in GTA Online.

GTA Online Heists TV Spot

Op 3 april 2015 brengt Rockstar de GTA Online Heists TV commercial uit die opgenomen is met ingame footage en een speciale video-editor van de PC versie van GTA V. De PC gamers hebben lang moeten wachten op de release van GTA V, maar werden zeker niet teleurgesteld. De PC-versie zal resoluties tot 4K ondersteunen en maximaal op 60 frames per seconde draaien. Daarnaast ondersteunt de PC-versie setups met drie monitors en Nvidia 3D Vision.

http://www.rockstargames.com/

https://www.youtube.com/user/RockstarGames

>
MENU