GameNerds
Menu
SOCIAL:
Filed under: Call of Duty, Nieuws, Warzone

Activision Blizzard meldt recordcijfers voor Call of Duty Mobile in 2023

In 2023 zet Call of Duty Mobile zijn triomftocht voort als een onstuitbare krachtpatser. Activision Blizzard’s nieuwste financiële rapport bevestigt dat de draagbare versie officieel groter is dan de belangrijkste CoD-titels op pc en console.

Hoewel de algehele spelersaantallen voor CoD in 2023 opnieuw zijn gedaald, een lot dat ook Overwatch 2 trof in het afgelopen kwartaal, blijft één gebied floreren voor de uitgever: handheld gaming.

Volgens Activision’s financiële verslag voor het tweede kwartaal van 2023 heeft CoD Mobile de grens van 3 miljard dollar aan inkomsten overschreden. Dit enorme bedrag werd in minder dan vier jaar bereikt.

Niet alleen dat, maar CoD Mobile heeft ook een enorme spelerbetrokkenheid. Het maakt nu het grootste deel uit van de gehele CoD-spelerbasis. Met maandelijks gemiddeld 90 miljoen spelers die CoD-titels spelen, komt “meer dan de helft van alle betrokkenheid” van mobiele platforms, volgens Activision.

CoD Mobile maakte zijn debuut op de handheld-markt eind 2019 en heeft sindsdien veel van de populairste functies uit de serie benut. Van een volledige Zombies-modus tot de terugkeer van geliefde multiplayermaps, en regelmatige toevoegingen houden spelers geboeid.

Ondanks dat het in de kern een gratis game is, heeft de handheld-release aanzienlijk bijgedragen aan de totale inkomsten van Activision Blizzard in 2023.

De afgelopen zes maanden bleek mobiel gamen de grootste inkomstenbron voor de uitgever, met maar liefst 1,9 miljard dollar aan inkomsten. Dit overtreft aanzienlijk de inkomsten van pc-games (1,25 miljard dollar) en console-games (1,19 miljard dollar).

Het is echter de moeite waard om in gedachten te houden dat de inkomsten van King, bekend van Candy Crush, ook zijn meegenomen in deze cijfers.

Met CoD Mobile die steeds hoger stijgt en een nog grotere focus op de handheld-markt, kunnen we binnenkort ook Warzone Mobile verwachten, met de geliefde Verdansk-map in de iconische Battle Royale.

>
MENU