GameNerds
Menu
SOCIAL:
Filed under: Nieuws

Dit wordt het jaar voor Borderlands

Gearbox heeft tijdens PAX east 2019 laten weten dat 2019 dan toch eindelijk het jaar van Borderlands gaat worden. Om het publiek hiervan te overtuigen hebben ze flink wat upgrades voor de fans in petto.

Borderlands Game of the year

Borderlands 1, welke ondertussen alweer 10(!) jaar oud is, is Gearbox zijn eerste stap geweest naar een goudmijn waar je U tegen zegt. Hoe deze mijlpaal beter te vieren dan met een remaster van de eerste game waar Gearbox zo bekend mee is geworden.

Borderlands 1 krijgt de remaster behandeling en is sinds 3 april live gegaan. PC gebruikers kunnen zonder pardon deze remaster gratis oppakken indien ze de originele game in bezit hebben. Zelfs wanneer je nooit een uitbreiding hebt gekocht hiervoor krijg je deze als gratis bonus toegevoegd. Console gamers kunnen de ‘Borderlands Game of the year edition’ oppikken voor 30,-. En gezien de content in deze game, ben je een dief van je eigen portemonnee als je dit links laat liggen.

Gezien de leeftijd van dit spel kan je jezelf afvragen of een investering wel rechtvaardig is. Gearbox heeft verschillende quality of life aanpassingen doorgevoerd die de spelervaring zou moeten verbeteren. Wanneer je Borderlands 2 (2012) vergelijkt met 1 dan merk je dat dit een oud spel is. De remaster update zorgt ervoor dat veel onderdelen die het spel zo oud laat voelen (zoals movement en gunplay) een complete upgrade krijgen en het meer in lijn brengt met de huidige generatie.

Borderlands 2 , The Pre-Sequel en VR

Speaking of Borderlands en zijn huidige generatie. Borderlands 2 en The pre sequel krijgen beide een gratis upgrade naar 4K. In mijn ogen heeft Gearbox een stijl ontwikkeld die tijdloos is. De upgrade naar 4K is zichtbaar maar minimaal, dat gezegd is er ook maar zoveel wat je uit een ‘shell shaded’ stijltje kan halen. Voor de consoles is deze update overigens pas echt goed zichtbaar wanneer je op de Xbox 1 X of de Ps4 Pro speelt.

Mocht je Borderlands VR hebben aangeschaft dan ben je daar waarschijnlijk snel op uitgekeken eenmaal je de base game hebt uitgespeeld. Ook daar heeft Gearbox een antwoord op. Alle extra content die ooit is ontwikkeld voor Borderlands 2 wordt namelijk middels een gratis update toegevoegd aan Borderlands VR. Dit, inclusief de 4K upgrade kan veel gebruikers overhalen hun VR headset nogmaals op te zetten en weer Pandora te bezoeken.

Borderlands 3

Tot slot hebben we eindelijk een release voor wanneer we Bordelands 3 mogen verwachten. Een spel die al 5 jaar in ontwikkeling is, en waar fans al meer dan 7 jaar op hebben moeten wachten. Borderlands 3 belooft net als in de vorige delen een ‘Bazillion’ guns. Iets wat voor de gemiddelde fan een bekende quote is.
In dit 3e deel ga je voor de verandering niet op zoek naar zomaar een ‘vault’ op Pandora. Ditmaal zoek je het hele sterrenstelsel af naar meerdere. De stoutste dromen van een ware vaulthunter komen hier uit.

Bekijk hieronder de reveal trailer, Borderlands 3 mogen we 13 september verwachten en komt uit op PC, playstation 4 en Xbox one.

>
MENU