eDivisie – uitslagen, speelschema, stand, teams, spelers

De Eredivisie lanceerde in 2017 een volledig nieuwe competitie voor de Eredivisieclubs, naast de Nederlandse voetbalcompetitie: de eDivisie. Binnen de eDivisie gaan eSporters van de 18 Eredivisieclubs virtueel strijden om het kampioenschap in FIFA Ultimate Team. De eDivisie, wereldwijd een van de eerste officiële eSports-competities voor FIFA-gamers, ging van start op 6 februari 2017. Via Twitch, YouTube en FOX Sports kunnen fans en liefhebbers de wedstrijden van hun favoriete club of gamer gaan volgen.

FIFA eDivisie:

De eDivisie is een initiatief van de Eredivisie en is gelanceerd in samenwerking met alle 18 Eredivisieclubs, EA SPORTS en Endemol Shine Nederland.

“Binnen de Eredivisie zijn we al enige tijd bezig om een officiële eSports-competitie in Nederland op te zetten”, vertelt Alex Tielbeke, directeur van de Eredivisie CV. “We zijn verheugd dat we dit nu samen met de clubs, EA SPORTS en Endemol kunnen organiseren. De eDivisie zien wij als een uitbreiding op het bestaande voetbalaanbod, waarbij we ons nog meer toe kunnen leggen op jongeren. Voor de clubs is het een mooi platform om de betrokkenheid van fans te vergroten en gezamenlijk nieuwe content te creëren. Daarnaast zal de eDivisie op termijn gaan zorgen voor een nog mooiere beleving van Eredivisie voetbal in stadions.”

SEIZOEN 1 – 2016/2017:
SEIZOEN 2 – 2017/2018:

 

Heb je nog wat nodig?