GameNerds | Get Smarter with Games
SOCIAL:
Filed under: Nieuws

Roland-Garros eSeries finale op vrijdag 25 mei tijdens Roland Garros

De eerste editie van het e-gaming-toernooi “Roland-Garros eSeries”, georganiseerd door FFT en BNP Paribas, eindigt vrijdag 25 mei op Roland Garros. De finale van deze gloednieuwe competitie wordt gehouden tussen de 8 winnaars van de kwalificatierondes, die van maart tot mei plaatsvonden in België, Brazilië, China, Spanje, Frankrijk, Groot-Brittannië, India en Italië. De winnaar wordt de eerste kampioen ooit van een e-tennistoernooi tijdens een Grand Slam!

De finale wordt op vrijdag 25 mei vanaf 15.00 uur live uitgezonden op het Franse tv-sportplatform, via Facebook Live op de Franse tv-sportpagina, op de Roland Garros Facebook-pagina en op de WeAreTennis-website.

Het commentaar wordt geleverd door Matthieu Lartot, een journalist van France Télévisions, en door de professionele e-sport-speler en e-sport-ambassadeur voor Roland Garros, Norman “Genius” Chatrier, de kleinzoon van de voormalige FFT-directeur Philippe Chatrier. Deze twee commentators vormen een bijzonder, elkaar goed aanvullend duo.

De competitie wordt gespeeld in de nieuwe videogame Tennis World Tour,  die op 22 mei is uitgebracht voor PlayStation 4, Xbox One, PC en Nintendo Switch.

>