GameNerds | Get Smarter with Games
SOCIAL:
Filed under: Nieuws

Reggie Fils-Aime neemt afscheid van Nintendo

Op 21 februari 2019 heeft Reggie, de voormalige president van Nintendo Amerika, afscheid genomen. Zijn aftreden was niet direct van toepassing gezien het stokje eerst aan de nieuwe president moest worden overhandigd. Die dag is vandaag aangebroken.

Vanaf vandaag (16 april 2019) zal Reggie aftreden bij Nintendo. Reggie is klaar om tijd met vrienden en familie te spenderen. Dit zal een nare nasmaak hebben bij fans, want Reggie heeft 16 (!) jaar bij Nintendo gezeten. Al in zijn eerste jaar (2004) maakte hij indruk op vele harten met de geweldige en ondertussen beroemde quote:

I’m about kicking ass, I’m about taking names, and we’re about making games.”

Reggie is mede verantwoordelijk voor het succes van de Nintendo DS en de Wii. Twee systemen die Nintendo hoog op de kaart heeft gezet. Uiteraard heeft hij ook de minder populaire periode van de Wii-U meegemaakt, maar tegenover zijn overige succes mocht dit niet baten.

Reggie zijn charme, charisma, memes en hart voor games zullen we missen. Maar het stokje die hij heeft overgedragen gaat naar niemand minder dan Doug Bowser. Wellicht is Doug binnen de community minder bekend, maar alleen al zijn naam zal voor nodige enthousiasme zorgen, ‘Bowser’. Dat Nintendo deze villain de sleutels heeft gegeven is natuurlijk heel bizar! Mario zal het er niet helemaal mee eens zijn, maar ze deden het toch. Wellicht omdat ze een immens groot vertrouwen in deze schurk hebben.
Ik verwacht dat we afscheid nemen van de ene legende, maar er een nieuwe legende voor terug krijgen.

>