GameNerds | Get Smarter with Games
SOCIAL:
Filed under: Nieuws

Plantronics Rig 600 gaming headset: Review

Plantronics is op dreef met hun gaming gear en maken onder andere dope headsets voor jouw favoriete gameconsole of om muziek te luisteren. De Plantronics Rig 600 is de nieuwe gaming headset van Plantronics die gebruikt kan worden voor PlayStation 4, Xbox One, PC en mobiele telefoons

Wat mij gelijk opviel toen ik de RIG 600 uit de doos haalde is dat de headset lekker solide aanvoelt. Bedekt met zwart en goud en een lichtgewicht ontwerp ziet de headset eruit alsof hij geen moeite heeft om de hele dag te gamen. Helaas ondersteunt de RIG 600 geen 7.1 surround sound, maar de geluidsisolerende oorschelpen met twee 40mm-drivers zijn gemaakt om zuiver basgeluid af te leveren met midden- en hoge tonen, zodat je meer details in je games hoort. 

Game Performance:

De eerste game die ik ging spelen met de Plantronics Rig 600 was Battlefield 1. Dit leek mij dé perfecte game om gelijk de headset te testen voor het zware werk. Gelukkig werd ik niet teleurgesteld en knalde de explosies van bommen en granaten door de speakers. Ik had zelfs geen probleem om te horen uit welke richting er werd geschoten en om de voetstappen van de tegenstander te horen en daar een voordeel uit te halen.

rig-600-graph

Na een zwaarbevochten oorlog in Battlefield 1, was het nu tijd om even lekker onderuit gezakt een paar jantjes uit te delen in FIFA 17. Eenmaal de game opgestart pompen de FIFA beatjes lekker door de speakers met een prima bas. Tijdens de wedstrijd hoorde ik het publiek duidelijk tekeer gaan wanneer de scheids had moeten fluiten voor een overtreding en heftig juichen wanneer je een doelpunt maakt. Onder een striemend fluitconcert druip ik met 1-2 van het veld af, maar ik kan niets anders dan toegeven dat het geluid van de Plantronics RIG 600 prima in orde is. Ook heb ik geen last van zweterige oren na een paar uur gamen en dankzij het lichte gewicht heb je ook niet echt het gevoel dat je met een koptelefoon zit te spelen

Muziek:

Zoals ik al eerder zei kan de RIG 600 ook gebruikt worden voor je mobiele telefoon om bijvoorbeeld lekker muziek mee te luisteren. Dankzij de meegeleverde kabeltjes kun je in een handomdraai de gaming headset omtoveren tot een muziek koptelefoon voor onderweg naar school of werk. Ik besluit om een paar pompende hiphop beats van Kendrick Lamar en Dr. Dre op te zetten en klinkt het geluid verrassend goed. Wanneer ik het volume omhoog gooi blijft het geluid redelijk helder, maar kom ik er wel achter dat de RIG 600 gemaakt is om te gamen en dat je het kan gebruiken als muziek koptelefoon een leuke extra is. In de prijsrange van de RIG 600 zijn betere ‘echte’ muziek koptelefoons te vinden, maar daar kun je dan weer niet mee gamen. Wanneer je niet genoeg geld hebt om twee koptelefoon te kopen is deze game/muziek headset een serieuze optie.

rig-600-side-cables

Minpunten:

Natuurlijk heb ik niet alleen maar lof voor de Plantronics RIG 600. Het geluid tijdens het gamen is echt verrassend goed, maar vind ik het erg jammer dat ik het geluid niet al te hard kan zetten. Wanneer je de volumeregelaar voluit zet is het volume tijdens het gamen een beetje ‘burgerlijk’. Ik hou ervan om mijn gehoor flink op te proef te stellen en zelfs wanneer ik de instellingen op mijn PlayStation 4 op maximaal zet haal ik niet het gewenste volume. Dit kan ook aan de console liggen, want ik heb de headset niet kunnen testen met een Xbox One. Een andere irritatie is dat wanneer je in een party chat zit met vrienden en je een game speelt zoals Battlefield of FIFA, je de stemmen van je online maten soms niet goed kunt horen. Dit komt omdat ik een aparte schakelaar mis om het stemgeluid aan te passen ten opzichte van het gamegeluid, zodat je het gamevolume wat zachter kunt zetten en het stemgeluid wat hoger.

Oordeel:

De Plantronics RIG 600 is een prima headset die voor minder dan  € 80,- te bestellen is bij Coolblue en is deze prijsrange één van de betere gaming headsets die je kunt vinden. Een stereo headset kan uiteraard niet tippen aan een surround sound headset, maar de RIG 600 staat prima zijn mannetje. Alhoewel het geluidsvolume wel wat harden had gemogen en dat ik een stemvolume regelaar mis, is de RIG 600 een prima keuze. Wanneer je op zoek bent naar degelijke gaming headset die je ook kunt gebruiken om muziek mee te luisteren, voor een scherpe prijs, dan hoef je niet verder te zoeken.

8/10 [usr 4.0]

+ Headset is geschikt voor PS4, Xbox One, PC en je mobiele telefoon

+ Zit erg lekker en bij lange speelsessies blijft het hoofd koel

– Volume gaat niet al te hard

– Mis een stemvolume regelaar

 

>