eDivisie: Teams en eSporters seizoen 2 2017/2018

Het eDivisie-seizoen 2017/2018 is het tweede seizoen van de digitale voetbalcompetitie. Vanaf 12 oktober 2017 wordt er in 34 speelrondes door 18 verschillende Eredivisieclubs gestreden om het landskampioenschap in FIFA 18.

In het tweede seizoen worden 34 wedstrijden gespeeld verdeeld over twee competitiehelften. In de eerste helft worden de wedstrijden gespeeld op de PlayStation 4 en in de tweede helft op de Xbox One. Daarna wordt er ook nog een play-off gespeeld. Op 12 oktober is de eerste speelronde en dan is er elke dinsdag, woensdag en donderdag een wedstrijd en in de kerstvakantie worden de al gespeelde wedstrijden van de Eredivisie ingehaald.

VVV Venlo promoveerde van de Jupiler League naar de Eredivisie en doet dus nu mee in de eDivisie. Ze nemen de plek in van Go Ahead Eagles die degradeerde. NAC Breda wist de play-offs te winnen en promoveerde ten koste van N.E.C.

Danny Hazebroek komt dit seizoen uit voor FC Utrecht, die vorige seizoen voor Excelsior uitkwam. Hij is hiermee de eerste speler die een transfer maakt in de e-divisie en Ajax heeft Lev Vinken aangetrokken als esporter en verhuurt hem voor één seizoen aan Sparta.

TeamSpeler
ADO Den HaagMitchel Denkers
AjaxDani Hagebeuk
AZAristote Ndunu
Excelsior
FC GroningenAbsalom Warkor
FC TwenteTony Kok
FC UtrechtDanny Hazebroek
FeyenoordQuinten van der Most
Heracles AlmeloBryan Hessing
NAC BredaMenno Bouhuijzen
PEC ZwolleStefan Vellinga
PSVAli Riza Aygün
Roda JCTom Heijnen
SC HeerenveenNiels Krist
SpartaLev Vinken
VitessePaskie Rokus
VVV-VenloSandro Cooiman
Willem IIDaniel Kuipers
SEIZOEN 1 – 2016/2017:
SEIZOEN 2 – 2017/2018:

Heb je nog wat nodig?