GameNerds | Get Smarter with Games
SOCIAL:
Filed under: Featured, FIFA, Nieuws

EA SPORTS krijgt dwangsom opgelegd voor Pack Openings in FIFA 21

EA SPORTS heeft van de Nederlandse Kansspelautoriteit een dwangsom opgelegd gekregen voor de pack openings in FIFA 21 Ultimate Team. De FIFA-games bevatten packs die je moet kopen met echt geld waarvan de inhoud bij aankoop onbekend is. Volgens de autoriteit is dat een illegaal kansspel in Nederland.

De pack openings in een FIFA-game staan al een langere tijd ter discussie. In Belgie zijn de packs al aan banden gelegd en is het niet meer mogelijk om FIFA-punten te kopen om zo pakketjes te openen. Het lijkt er op dat het nu ook in Nederland gaat gebeuren. EA SPORTS moet namelijk in totaal 500.000 euro per week betalen, zolang het nog mogelijk is om FIFA packs te kopen met echt geld, met een maximum van 10 miljoen euro! EA SPORTS krijgt 3 weken de tijd drie om in Nederland te stoppen met het aanbieden van packs in FIFA 21 Ultimate Team.

Hieronder vind je het officiële statement van Electronic Arts Benelux, gegeven door Dirk Scholing, Country Manager Benelux:

“FIFA en de FIFA Ultimate Team modus worden al jarenlang door spelers van over de hele wereld met veel plezier gespeeld. Daarom zijn we teleurgesteld over de beslissing die vandaag is genomen en de mogelijke impact hiervan op de Nederlandse spelers. We zijn niet van mening dat onze producten en diensten op enige wijze in strijd zijn met de gokwetten. We gaan tegen deze beslissing in beroep en proberen een situatie te voorkomen die impact heeft op de mogelijkheden van Nederlandse spelers om FIFA Ultimate Team volledig te spelen. Electronic Arts hecht veel waarde aan een positieve speelervaring: we streven ernaar alle spelers keuze, eerlijkheid, waarde en plezier te bieden in al onze spellen. We staan nog steeds open voor gesprekken met de Nederlandse Kansspelautoriteit en andere stakeholders om hun zorgen te begrijpen en oplossingen te zoeken om deze aan te pakken.”

Om heel eerlijk te zijn is FIFA Ultimate Team een pay-to-win-systeem. Hoe meer geld je er tegenaan knalt, hoe beter je team wordt. Dat is best jammer aangezien FUT misschien wel de leukste modus is in FIFA 21. Hoevaak is het jullie wel niet gebeurd dat je tegen een team speelt met alleen maar topspelers, waarvan je zeker weet dat diegene er honderden euro’s tegenaan heeft gegooid? Ook al ben je beter, je delft toch het onderspit vanwege de betere kwaliteiten van de individuele spelers van de tegenpartij. Ultimate Team draait al heel lang niet meer om FIFA-skills, maar ook hoeveel geld je te besteden hebt.

Misschien moet EA SPORTS een online FUT-winkel beginnen in FIFA 21 Ultimate. In deze shop is het dan mogelijk om elke speler te kopen in plaats van packs voor je FUT-elftal en weet je precies wat je koopt en wat je krijgt.

FIFA 21 is nu wereldwijd verkrijgbaar voor PlayStation 4, Xbox One en pc via Origin en Steam.

>