GameNerds
Menu
SOCIAL:
Filed under: Featured, FIFA, Nieuws

EA SPORTS geeft FIFA na 30 jaar nieuw logo voor EA SPORTS FC

EA Sports heeft het nieuwe logo onthuld dat hun gaming-voetbalfranchise zal vertegenwoordigen terwijl de videogame-ontwikkelaars zich voorbereiden om hun eerste voetbalgame sinds het post-FIFA-tijdperk uit te brengen.

EA Sports en FIFA beƫindigden officieel hun 30-jarige partnerschap in mei 2022 nadat de twee partijen er niet in slaagden om een nieuwe licentiedeal te sluiten. Hiermee kwam een einde aan een van de meest prominente en succesvolle samenwerkingen in de geschiedenis van videogames. De breuk betekent dat EA Sports niet langer de naam van de voetbalbond kan gebruiken om hun franchise te titelen, die voortaan bekend zal staan als EA Sports FC.

Met een nieuwe naam komt een geheel nieuw embleem. De gehele EA Sports FC platformesthetiek is inderdaad geĆÆnspireerd op driehoeken – een vorm die synoniem is met voetbaltactieken en -cultuur.

Het driehoekige merkteken vertoont ook kenmerken van EA Sports FIFA-games uit het verleden, of het nu gaat om de isometrische camerahoeken van de klassieke 8-bit titels uit de jaren 90 of het driehoekige spelersindicatiesymbool dat in de hele serie wordt gebruikt en bekend is bij miljoenen fans over de hele wereld.

“Door onze langdurige samenwerking met EA SPORTS kunnen we fans over de hele wereld dichter bij de Premier League brengen en erkennen we het belang van de volgende generatie bij het laten groeien van de toekomst van voetbal”, zei Richard Masters, chief executive van de Premier League.

>